Sport

Bahreinben mutatkozik be Mick Schumacher a Forma-1-ben

A Forma-1-es világbajnoki sorozat kedvelői nagy érdeklődéssel várják Mick Schumacher, a legendás hétszeres Forma-1-es világbajnok Michael Schumacher fiának bemutatkozását a március 28-i Bahreini Nagydíjon.

Bahreinben mutatkozik be Mick Schumacher a Forma-1-ben
Mick Schumacher 2019 januárja óta a Ferrari versenyzőakadémiájának a tagja
Fotó: AFP/Ferrari Press Office/Hando

Luca di Montezemolo, a Ferrari korábbi elnöke szerint nem szabad túlzott elvárásokat megfogalmazni Mick Schumacher az első világbajnoki szezonjára: „A név önmagában nem elég a győzelemhez, ahhoz több kell” – nyilatkozta a 73 éves olasz szakember a Sport Bild című lapnak, és hozzátette, jónak tartja, hogy a 21 esztendős versenyző egy második vonalba tartozó csapat, a Haas színeiben mutatkozik be, ahol nem kell nyomás alatt teljesítenie. „Fontos, hogy Mick fejlődjön, tapasztalatot szerezzen és előre lépjen.

Csak remélni tudom, hogy Michael otthonról részt tud venni a fia sikereiben, és nagy elégedettséggel tölti el, amit Mick eddig elért" - nyilatkozta Montezemolo, aki abban az időszakban volt elnöke a Ferrarinak, amikor Michael Schumacher zsinórban öt vb-címet nyert a maranellói istállóval. – Ő volt a szuperhős, a Ferrari történetének messze a legjobb versenyzője" - emlékezett vissza a korábbi elnök a most 52 éves Schumacherre, aki 2013 decemberében síbalesetben koponyasérülést szenvedett, és azóta sem szerepelt a nyilvánosság előtt. Otthonában ápolják, állapotáról a családja nem ad információt.

Kapcsolódó írásaink