Sport

Továbbjutást érhet Bánhidiéknek, ha ma legyőzik a lengyel csapatot

A spanyol válogatott közel került a negyeddöntőhöz a vb-n

Nagy csata várható a negyeddöntőbe jutásért az egyiptomi férfi kézilabda-világbajnokság középdöntője I. csoportjában.

Az Európa-bajnok spanyol válogatott 32–28-ra legyőzte Németország csapatát, így öt ponttal a második helyen várja a folytatást. A magyar válogatott Brazília legyőzésével még veretlen a tornán, 1986 óta nem kezdett ilyen jól csapatunk a világbajnokságon.

Lékaiék hat ponttal elsők a csoportban, ma (18 óra, M4 Sport) a továbbjutás szempontjából fontos mérkőzést játszanak a lengyel csapattal. Ellenfelünk Uruguay legyőzésével két ponttal várja a második fordulót. „Szerencsére mindenki egészséges, jó erőben várja a döntő meccset – nyilatkozta Gulyás István szövetségi kapitány. – A lengyel együttes a tavalyi Európa-bajnokság óta jelentősen fejlődött, de mi is. Koncentrált játékkal legyőzhető.” Bodó Richárd szerint jó erőállapotban vannak, és ha a védekezésük hatékony lesz, az megkönnyítheti a lengyelek megverését, ami továbbjutást érhet.  A gízai III. csoportban a portugálok 33–29-re győzték le Svájcot, így továbbra is jó esélyük van a negyeddöntőbe jutásra. w

Középdöntő, az I. csoport állása: 1. Magyarország 6 pont, 2. Spanyolország 5, 3. Lengyelország 4, 4. Németország 2, 5. Brazília 1, 6. Uruguay 0.

Kapcsolódó írásaink