Sport

Nem a vereség, hanem a játék volt nagyon fájó

A csoportmásodik magyar válogatott a franciákkal mérkőzik az elődöntőbe jutásért a kvalifikációs tornán

A magyar női vízilabda-válogatott csütörtökön 8-5-ös vereséget szenvedett a görög csapattól, így csoportmásodikként jutott a negyeddöntőbe a Triesztben zajló olimpiai kvalifikációs tornán. Csapatunk ma az A csoport harmadik helyezettjével, a franciákkal küzd a négy közé jutásért.

Két gyenge csapat ellen aratott könnyű győzelem után a magyar válogatott az európai élmezőnybe tartozó görög csapattal mérkőzött a csoportelsőségért. Mivel szinte minden támadásban kiállítottak valakit a játékvezetők, így a két csapat gyakorolhatta az emberelőnyös helyzeteket, de az első negyedben a magyar és a görög válogatott is csak egy-egy alkalommal volt így eredményes. A második negyed a jó védekezésről és a kihagyott helyzetekről szólt, a nagyszünetben a görögök 3–2-re vezettek. Ezután viszont Xenakiék pontosabban céloztak, Gangli Edina is bizonytalanul védett, így a görögök három góllal elhúztak, s végül 8–5-re nyertek. Teljesen megérdemelten, mert csapatunk támadójátéka nagyon egysíkú volt. Jellemző, hogy Keszthelyi Rita csak egy gólt lőtt, azt is a negyedik negyedben emberelőnyből, s a támadójátékunk hatékonysága 16 százalékos volt, míg a görögöké 34.

„Tizenegy hónap után ez volt az első érdemi mérkőzésünk, ez tény, mint ahogy az is, hogy pontatlanok voltunk, a támadásaink nem sikerültek, az emberfórókat nem úgy játszottuk meg, hogy elterveztük – értékelt Bíró Attila szövetségi kapitány. – A görögök nem okoztak meglepetést, jól csinálták, amit tudnak. A baj az volt, hogy nálunk nem akadt jó egyéni teljesítmény. Nyilván ezt alaposan át fogjuk beszélni, mert ez nagyon kevés, a szombati elődöntőre óriásit kell majd javulni, akkor kell topon lenni”.

Igen, mert a papírforma szerint a francia válogatott legyőzése a negyeddöntőben nem okozhat problémát, viszont a szombati elődöntőben a nagyon erős olasz vagy a holland együttes lehet együttesünk ellenfele. A két továbbjutásra esélyes csapat csoportmérkőzése döntetlen lett.

Kapcsolódó írásaink