Sport

Aranyremények a gdanski viadalon, bombaerős a magyar férfi váltó

Rövidpályás gyorskorcsolya Eb

A rövidpályás gyorskorcsolyázók közel egy év után versenyeznek ismét a nemzetközi porondon, ma kezdődik és vasárnapig tart a lengyelországi Gdanskban az Európa-bajnokság.

Hosszú idő után először szerepelhet legerősebb összeállításában az olimpiai bajnok férfi váltó, amelyben az eredeti összeállításhoz képest Knoch Viktor helyett Krueger John-Henry versenyez majd. Liu Shaolin Sándor 500 és 1000 méteren, Liu Shaoang 1500 méteren és összetettben címvédőként indul. Ám nehéz lesz megismételni a tavalyi debreceni sikereket. Bánhidi Ákos, az olimpiai keret edzője és menedzsere az esélyekről-reményekről úgy fogalmazott: „Nem lehet tudni, ki milyen állapotban van. Nálunk a húszfős olimpiai keretből négyen nem kapták el a koronavírust, de többen kétszer is benne voltak, ami automatikusan húsz nap leállást jelent” – mondta. A mezőny legismertebb hiányzója, Jászapáti Petra mellett, a magyar válogatottal készülő olasz Arianna Fontana lesz, aki a távolmaradás mellett döntött.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom