Sport

A FIFA nem engedné vb-n pályára lépni az európai Szuperliga játékosait

Elutasító vélemény

Komoly retorziót helyezett kilátásba a tervezett európai Szuperliga klubjaival és játékosaival szemben a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) a hat kontinentális szövetséggel közösen.

Megerősítették: egy ilyen sorozatot a FIFA és egyik kontinentális tagszövetség sem ismerne el. Hangsúlyozták: a zárt rendszer önmagában ellentétes minden kiírásuk alapelvével, amely bármely klub és válogatott esetében biztosítja a feljutás, az előrelépés lehetőségét. Az általuk el nem ismert európai ligában pályára lépő futballistáknak megtiltanák bármely olyan sorozatban való részvételt, amelyet a FIFA vagy a kontinentális szövetségek szerveznek. Az európai élklubokat már régóta foglalkoztatja egy, az európai szövetségtől (UEFA) teljesen független bajnoki rendszer létrehozása. Josep Maria Bartomeu, a Barcelona októberben távozott elnöke pedig elárulta: a katalán klub igazgatósága jóváhagyta az európai nagy klubok által is támogatott projektben való részvétel követelményeit.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom