Sport

A csoportelsőség a tét a németek elleni rangadón

könnyű győzelmek után kemény mérkőzések várnak a magyar válogatottra az egyiptomi világbajnokságon

Két győzelemmel a magyar válogatott már bejutott a középdöntőbe az egyiptomi férfikézilabda-világbajnokságon, amelyen ma este (20.30 óra, M4 Sport), a német csapat elleni csoportrangadón dől el, hogy hány pontot visz magával.

A szándék ugyan jó volt – a 32 csapatos világbajnoksággal növelni a kézilabda népszerűségét Afrikában és Dél-Amerikában – azonban biztos, hogy például Uruguayban nem tódulnak majd a gyerekek a csarnokokba, amikor azt látják, hogy csapatuk súlyos vereségeket szenved.

A magyar válogatott a mezőny két leg­gyengébb együttese ellen kezdett, s Zöld-foki Köztársaság 34–27-es legyőzése után az amatőr játékosokból álló Uruguay ellen nem hibátlan játékkal is a vb-gólrekordját megjavítva 44–18-ra nyert. „Nehéz ilyen együttesek ellen megfelelő hőfokon kézilabdázni. Úgy gondolom, tudtunk előre lépni, voltak jó periódu­saink, ezekből kell tovább építkeznünk” – nyilatkozta Gulyás István szövetségi kapitány. A mérkőzés legjobbja, a kilencgólos Máthé Dominik szerint: „Nehéz volt felpörögni az Uruguay elleni mérkőzésen, de a szünetben megbeszéltük, min kell javítani, és ennek meg is lett az eredménye. Már a németek ellen készülünk, bár hiányos a keretük, de így is erősek, kemény meccsre számítunk.”

Igen, mert csapatunk számára befejeződtek az „edzőmérkőzések”, a németek ellen a csoportelsőség a tét, s hogy kettő vagy négy pontot visz magával a középdöntőbe. A járvány miatt a Bajnokok Ligája-győztes THW Kiel három játékosa, Hendrik Pekeler, Patrick Wiencek és Steffen Weinhold, továbbá a Melsungen kézilabdázója, Finn Lemke lemondta a szereplést, de tartalékosan is veszélyes ellenfél a német együttes. Mert a keretbe kényszerből bekerülő fiatal, tehetséges játékosok bizonyítani akarnak.

Koronavírus-fertőzések miatt visszalépett a Zöld-foki Köztársaság válogatottja, mert nem tud kiállni az uruguayiak ellen sem, nincs elegendő játékosa. Így a csoportból harmadikként Uruguay jutott a középdöntőbe.

Kapcsolódó írásaink