Sport

Hugues Fabrice Zango elsőként ugrott teremben 18 méteren túlra

Korszakos eredmény hármasugrásban

A világ eddigi legjobb eredményével győzött hármasugrásban Hugues Fabrice Zango a franciaországi Aubière-ben rendezett fedett pályás atlétikai viadalon.

A 27 éves Burkina Fasó-i atléta 18,07 méterig jutott, ezzel tető alatt ő ugrott elsőként 18 méternél messzebbre. Az eddigi fedett pályás rekordot éppen az új csúcstartó jelenlegi edzője, a francia Teddy Tamgho tartotta 17,92 méterrel 2011 óta. A 2019-ben szabad téren világbajnoki bronzérmes, Afrika-bajnok Zango a hatodik kísérletére repült 18 méteren túlra. A Franciaországban élő, egy Lille-hez közeli egyetemen tanuló, doktori címre is hajtó ugrónak megjött az önbizalma. Mint mondta: „Eddig az olimpiai érem volt a cél Tokióban. Mostantól az aranyérem.” A nemzetközi szövetség 2000 óta nem különbözteti meg a fedett pályás és a szabadtéri csúcsot, egy rekordot tart nyilván, így a világcsúcstartó a brit Jonathan Edwards, aki 1995-ben 18,29 métert ugrott.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom