Sport

Capitolium

Korner

Áldás és átok a világ legjobb sportolói számára a közösségi média. Áldás, mert a sok millió követővel rendelkező úgynevezett influencerek hatalmas összegeket kaszálnak a saját oldalaikon megjelent tartalmak – és a csatolt hirdetések – után.

Ráadásul megkönnyíti a kapcsolattartást a barátokkal, a szurkolókkal, de még a klasszikus médiával is. Sokkal egyszerűbb ezen keresztül kommentálni egy-egy szereplést, történést, mint egyesével válaszolgatni az újságírók, tévéstábok kérdéseire. De azonnal átfordul átokba, ha nem megy a szekér, és magyarázkodni kell, vagy ha nem sikerül kellően tapintatosan megfogalmazni valamit, és a posztba becsusszan egy, a gondolatrendőrség szemében félreérthető kifejezés (lásd Cavani-ügy). Az se kellemes, amikor egy élsportoló padlón van (például a magánélete miatt), és ellepik az oldalát a gusztustalan, zaklató megszólalások.

Nem véletlen, hogy a nagyok inkább szakemberre bízzák közösségi oldaluk kezelését. Vagy hátat fordítanak ennek a torz világnak. Ez történt most Klete Kellerrel, a kétszeres olimpiai aranyérmes amerikai úszóval, megrögzött Trump-szimpatizánssal is, akit jó szemű „barátok” felismertek a capitoliumi tömegben, és rögvest nekiestek a fősodor szájkaratésai. Keller válaszul törölte valamennyi social media oldalát. Az Amerikai Úszószövetség, ha meg nem is védte, de jelezte, az embereknek joguk van a békés demonstrá­cióhoz és a véleményükhöz, de az ingatlancég, ahol dolgozott, villámgyorsan törölte a weboldaláról Kellert, akire olyan büszkék voltak korábban.

Kapcsolódó írásaink

 Jégtörő hír

ĀKorner. A járvány okozta károkról, elhalálozásról naponta többször is hallunk dermesztő híreket, ezért is volt lélekmelengető, amikor arról olvastam, hogy José Mourinho is jegyet vett a csapata FC Marine elleni FA Kupa-mérkőzésre