Sport

A csapatok ellenfele a koronavírus

A cseh és az amerikai válogatott sem vehet részt a vb-n

A házigazda Egyiptom válogatottjának Chile elleni mérkőzésével (35–29) megkezdődött a férfi kézilabda-világbajnokság, amelyen a 32 csapat legveszélyesebb ellenfele a koronavírus-járvány lehet.

A megbetegedések miatt Csehország, majd az Egyesült Államok csapata sem utazhatott el Egyiptomba. A nemzetközi szövetség (IHF) úgy határozott, hogy a gízai E csoportban az amerikai válogatott helyét Svájc együttese foglalja el, amely az osztrákokkal, a norvégokkal, valamint a franciákkal mérkőzik meg. A csehek helyére pedig Észak-Macedónia került a kairói G csoportba, amelyben Svédország, Egyiptom és Chile lesz az ellenfele.  

A dél-karolinai Myrtle Beachen született, kettős állampolgár Merkovszki Pált, az amerikai válogatott kapusát elmondása szerint letaglózta a hír, hogy 18 pozitív koronavírusteszt miatt az Egyesült Államok csapata nem vehet részt a világbajnokságon. „Rossz a helyzet, aggódom az egészségi állapotom miatt, de egyelőre nem érzek komolyabb tüneteket, inkább olyan, mintha egy kicsit meg lennék fázva” – nyilatkozta Merkovszki, aki nem tervezi, hogy világversenyen pályára lépjen magyar színekben.

Veszélybe került Brazília szereplése is a vb-n, miután hét koronavírusos esetet regisztráltak a válogatott portugáliai edzőtáborában. Sőt kérdéses a magyar válogatott első, pénteki ellenfelének, a Zöld-foki Köztársaság válogatottjának indulása is, mert több játékosnak pozitív lett a tesztje.

Együttesünk szerdán utazott el Egyiptomba, ahol a küldöttségek tagjainál a vb koronavírus-protokollja szerint már a repülőtéren antigéntesztet végeztek, ezt a szállodában egy PCR-teszt követte. A küldöttségek tagjait a világbajnokság során 72 óránként tesztelik.

Elkezdődött a jegyértékesítés az Eb-re

A résztvevő válogatottak telejes listája ugyan még nem ismert, de már elindult a jegyértékesítés a jövő januári, magyar–szlovák közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokság budapesti mérkőzéseire. Bíró Szabolcs, a szervezőbizottság vezetője elmondta, hogy az első körben a nyitónapi jegy, a budapesti csoportbérlet, a Budapest Aréna-bérlet és a Final Weekend-bérlet vált elérhetővé. A budapesti csoportkör bérletének ára 20 900 forinttól indul. A 24 csapatos Eb-t öt helyszínen – Budapesten, Szegeden, Debrecenben, Kassán és Pozsonyban – rendezik, a nyitómérkőzést az új népligeti csarnokban a magyar válogatott játssza, amely a B csoportban szerepel majd. A szlovákok a kassai F, a horvátok a szegedi C, a németek a pozsonyi D, a szlovénok a debreceni A csoport tagjai lesznek. Amennyiben a csehek kijutnak a tornára, a pozsonyi E csoportba kerülnek.
(MS)

Kapcsolódó írásaink