Sport

Árok Ferenc halálára

Az életüket a történelmi Magyarország területén megélő nemzettársaink közül az egyik legérdekesebb futballedzői karrier a hétfőn 89 éves korában, koronavírus-fertőzés okozta szövődmények következtében elhunyt egykori újságíróé, a vajdasági Árok Ferencé volt.
 

Árok Ferenc halálára
Árok Ferenc
Fotó: MH

Mindössze huszonnyolc évesen már élvonalbeli tréner lett, az FK Novi Sad csapatát bevitte a jugoszláv első osztályba.

Mégis, pályafutása legnagyobb sikerei nem az ottani klubokhoz, hanem az ötödik kontinenshez kapcsolódtak: 1969-től megszakításokkal közel három évtizedet dolgozott Ausztráliában, egyike azon magyar anyanyelvűeknek, akik az ottani válogatottat is irányíthatták, mi több, rekorder a szövetségi kapitányként töltött mérkőzések számát tekintve az ötödik kontinensen.

Dolgozott Újvidéken a Magyar Szó újságírójaként, állítólag ő adta az első teniszütőt kollégája, a karikaturista Szeles Károly kislánya, Mónika kezébe.

A kétezres években visszaköltözött a Vajdaságba, 2018-ban megkapta sportújságírói munkája elismeréseként a Magyar Sportújságírók Szövetségének életműdíját.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom