Sport

 Jégtörő hír

Korner

A járvány okozta károkról, elhalálozásról naponta többször is hallunk dermesztő híreket, ezért is volt lélekmelengető, amikor arról olvastam, hogy José Mourinho, a Tottenham Hotspur vezetőedzője is jegyet vett a csapata FC Marine elleni FA Kupa-mérkőzésre.

A Liverpool közelében fekvő Crosby város amatőr futballcsapata – amely 127 éves története során másodszor jutott a kupa harmadik fordulójába – a járvány miatti nehéz anyagi helyzetén úgy akart javítani, hogy nyolc fontos (körülbelül négyezer forint) támogató jegyet árult szurkolóinak a zárt kapus mérkőzésre. A bevétel minden képzeletet felülmúlt, 30 697 belépőt értékesítettek a 3200 fő befogadására alkalmas kis stadionba, ahol a pályán nem született csoda, az első osztályú londoni együttes 5–0-ra nyert az angol nyolcadik ligában szereplő csapat ellen. A több mint 30 ezer eladott belépő azonban már csoda anyagias világunkban, amelyben a futball szeretete képes segítségre ösztökélni, hiszen sok Tottenham-drukker és Mourinho is támogatta az ellenfelet!

Kapcsolódó írásaink

Covidiot

ĀKorner. Vagy az van, hogy a profi futballvilág egyes sztárjai mindenek fölöttinek érzik magukat, vagy nagyon buták. Bárhogy is van, nagyon nem vet rájuk jó fényt