Sport

Két hajrában elveszített mérkőzés

A magyar férfiválogatottnak csak tapasztalatszerzés miatt volt hasznos a világliga selejtezője Debrecenben

A tartalékos magyar válogatott két vereséggel és egy győzelemmel csak a hatodik helyen végzett a férfi vízilabda világliga európai selejtezőjén Debrecenben. A grúziai szuperdöntőbe a görög, a montenegrói és az olasz válogatott jutott be.

A debreceni selejtező csapatai­nak erőssége egy Európa-bajnoki negyeddöntőjéhez volt hasonló, ezért kiélezett, szoros csatákban dőlt el, melyik három válogatott jutott a világliga szuperdöntőjébe.

Az Európa-bajnok magyar válogatott az első meccsén egygólos vereséget szenvedett a világbajnok olasz együttestől, mert az utolsó negyedben a védekezésben hibázott. Ezzel elszállt a továbbjutási esély, viszont következett a horvátok elleni csata, amelynek a hőse az újonc Vigvári Vendel lett, aki három góllal járult hozzá a 13–11-es győzelemhez. Ez pedig azt jelentette, hogy a befejező napon az ötödik helyért az olimpiai bajnok szerb válogatott volt az ellenfél, amely évek óta csapatunk mumusa.

Az utolsó negyedig úgy nézett ki, talán sikerül legyőzni őket, együttesünk remekül védekezett, Nagy Viktor pedig bravúrosan védett (5–5). A zárónegyedben több mint két percig nem született gól, ekkor Manhercz ejtett tökéletesen, de a túloldalon azonnal érkezett a válasz. Az Angyal által kiharcolt előnyt Nagy Ádám fejezte be egy precíz lövéssel, de Filip Filipovic gyorsan egyenlített.

A hajrá egyértelműen a szerbeknek sikerült jobban, másfél perccel a vége előtt újra vezetést szereztek, majd egy kontra után Filipovic is betalált, így eldöntötte a mérkőzést (7–9). Tehát miként az olaszok ellen, ezúttal is a hajrában veszítette el a meccset csapatunk, de tapasztalatokat szerzett az olim­piai felkészülés elején.

A Görögország–Montenegró közötti döntő lapzártánk után fejeződött be.

Kapcsolódó írásaink