Sport

Hóember

Korner

Az ötlet akár gyerekesnek is mondható. Hiszen gyerekek találták ki, és ők is készítették el az ausztriai St. Antonban az idei Arlberg Kandahar alpesi világkupa futamokra a hóembereket.

Az egyedi alkotásokat ne úgy képzeljük, mint az egyszeri hóembereket. Nem répából van az orruk, és nem széndarab a szemük. Sokkal kreatívabbak ezek a hóból gyúrt, életnagyságú fehér figurák. Először is azért, mert különleges nézők lettek belőlük. A kis Hans, Franz és Gudrun azért készítették, hogy kedvenc sportáguk versenyzői – ha már őket és szüleiket hiányolni kénytelenek a céltribünökről – legalább valakit lássanak, aki értük szurkol, ha némán is. A jó hírű verseny szervezői pedig kitalálták, hogy a háromszáz, napokon át gyúrt és lelátóra „ültetett” egyedi hóember karitatív célt is szolgálhatna. Így történt meg, hogy meghirdették a nyilván nem örök életű hóembereket. Egységáron száz euróért lehet szponzorálni a kiválasztott bábút, s a mostani és a következő hétvégi vk-futam idején remélt teljes bevételt (háromszázezer euró) az afrikai gyermekek megsegítésére ajánlották. Mennyivel szívhezszólóbb is ez, mint a labdajátékokban bevezetett üres papírmasé figurák!

Kapcsolódó írásaink

Covidiot

ĀKorner. Vagy az van, hogy a profi futballvilág egyes sztárjai mindenek fölöttinek érzik magukat, vagy nagyon buták. Bárhogy is van, nagyon nem vet rájuk jó fényt

Szükségből erény

ĀKorner. A koronavírus szinte csak rossz hatással volt a futballra (is). Ezt nagy biztonsággal jelenthettük ki, a tévedés kockázata nélkül – a FIFA gálájáig

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom