Sport

A Győr és a Valcea nem egy súlycsoport

Visszavágott a Ferencváros a CSM Bucurestinek a BL-ben

Kettő nullra nyerték meg a magyar csapatok a románok elleni párharcot a női kézilabda Bajnokok Ligájában. Az FTC 31–27-re legyőzte a vendég CSM Bucurestit, míg a Győr biztosan őrizte meg a veretlenségét Valceában.

Míg az őszi bukaresti mérkőzésen a járvány miatt a FTC játszott tartalékosan – s így szenvedett vereséget –, addig a visszavágón a román együttes, amelyből hiányzott a szerb Dragana Cvijic, a spanyol Alexandrina Cabral Barbosa, továbbá Bianca Bazaliu, Gabriela Perianu és Denisa Valcan is. Ez azonban nem látszott a vendégek játékán az első félidőben, mert a világklasszis Cristina Neagu és a szlovén Barbara Lazovic góljaival négygólos hátrányból fordítottak, s a szünetben 16–14-re vezettek. A második félidőben a Fradi védekezése feljavult, Emily Bölk, Háfra Noémi és Klujber Katrin gólerősen játszott, Pinteáék pedig elfáradtak.

A hajrában többet hibáztak a románok, és a Ferencváros egy 5–0-ás sorozattal eldöntötte a meccset (31–27). „Az első félidőben puha volt a védekezésünk – nyilatkozta Elek Gábor, az FTC vezetőedzője. – A második félidőben már csak tizenegy gólt kaptunk. Döntő volt, hogy több minőségi cserelehetőségünk volt.” Győzelmével a Ferencváros az A csoportban feljött a harmadik helyre.

A B csoportban hat győzelemmel és két döntetlennel listavezető Győri ETO az öt vereséggel utolsó román Ramnicu Valcea vendége volt. A két együttes ezúttal nem volt egy súlycsoportban, az ETO a norvég Veronica Kristiansen és Silje Solberg vezérletével az első félidőben hétgólos előnyt szerzett. Ezután már csak edzőmeccset játszott.

Danyi Gábor vezetőedző minden játékosának játéklehetőséget adott, de így is 37–20-ra kiütötte a román csapatot. A BL-ben 48 mérkőzés óta veretlen ETO vasárnap a dán Odense vendége lesz.Az Európa-liga csoportkörében a Siófok elsősorban a 43 százalékos hatékonysággal védő Szikora Melindának köszönhetően 28–28-as döntetlent játszott az orosz Kubany Krasznodar csapatával. A Váci NKSE házigazdaként 34–33-ra kikapott a francia Paris 92 csapatától.

Kapcsolódó írásaink