Sport

Visszavághat az FTC a Bucurestinek

Kettős magyar–román párharc a női BL-ben

Az Európa-bajnokság miatti hosszú szünet után a hétvégén folytatódik a női kézilabda bajnokok ligája: az FTC ma délután (16 óra, Sport1) a CSM Bucuresti csapatát fogadja, míg a Győr vasárnap (16 óra, Sport1) a Valcea vendége lesz.

Mivel a BL-mérkőzések továbbra is zárt kapusak, így az FTC majdnem négy év után visszatér az Elek Gyula Arénába, ahol az A csoportban második CSM Bucuresti csapatát fogadja. Kovacsicsék visszavághatnak az őszi bukaresti vereségért, mert a román együttes tartalékosan érkezett Budapestre: a beálló Dragana Cvijics, a balátlövő Alexandrina Barbosa és Bianca Bazilu, valamint a fiatal román irányító, Denisa Valcan sem játszhat. Szüksége is van a Fradinak a két pontra, mert eddig négy győzelem mellett háromszor vereséget szenvedett a csoportkörben. Eldőlt az is, hogy a Ferencváros az őszi idényben koronavírusos megbetegedések miatt elhalasztott mérkőzései közül a francia Metz HB elleni, hazai találkozót január 20-án, a norvég Vipers Kristiansand elleni idegenbeli meccset pedig január 27-én pótolja.

A Győr a Valcea vendégeként megőrizheti veretlenségét, mert a román együttest sújtotta a legjobban a járvány, s az eddig lejátszott öt BL-mérkőzésén vereséget szenvedett. Egy fordulóval korábban a győrieknek kellett tartalékosan kiállniuk a covidosok miatt, mégis nyertek. Az Európa-válogatott ETO profi játékosait bizonyára az nem zavarja meg, hogy a héten bejelentették, hogy az idény végén távozik a vezetőedző Danyi Gábor.

Kapcsolódó írásaink