Sport

Orbán Viktor videóüzenetben köszöntötte Keleti Ágnest

Százéves lett az ötszörös olimpiai bajnok tornásznő, Keleti Ágnes. Orbán Viktor miniszterelnök videóban köszöntötte fel.

Orbán Viktor videóüzenetben köszöntötte Keleti Ágnest
Az a bizonyos spárga, amely szinte védjegyévé vált Keleti Ágnesnek
Fotó: Fortepan/Kovács Márton Ernő

A miniszterelnök a Facebookon megjelent videóban úgy fogalmazott: „mi, magyarok azt gondoljuk, hogy a sors a nehezebb utat szánta nekünk. Fantasztikus, de nehéz hely Magyarország: birodalmak veszik körbe, és mindig küzdenünk kellett az életünkért, szabadságunkért, függetlenségünkért.”

Objektum doboz

„Nem csak nehezebb út jutott nekünk. A Jóisten küld nekünk - és a múltban is küldött - nagyszerű hősöket, akik példát mutattak, kiragadtak minket a hétköznapok nehézségeiből. Példát mutattak kitartásból, elszántságból, fantasztikus teljesítményből, sőt hazaszeretetből is.

Olyan hősöket, akiknek a tiszteletére többször is eljátszották a Himnuszt, és a dobogó tetején állva láthatták, ahogy a magyar zászló kúszik fel a legmagasabbra” - mondta.

Hozzáfűzte, hogy ilyen hőst köszöntünk ma 100. születésnapján. Isten éltesse, és tartsa meg még sokáig erőben, jó egészségben Keleti Ágnest, Magyarország ötszörös olimpiai bajnokát és a nemzet sportolóját! - fejezte ki jó kívánságait Orbán Viktor.

Kapcsolódó írásaink

Felsorolni is nehéz a ma százéves Keleti Ágnes címeit

ĀAz ötszörös olimpiai bajnok tornásznő, a Nemzet Sportolója, Magyarország legtöbb olimpiai éremmel rendelkező női sportolója, minden idők legeredményesebb magyar tornásznője és a világ legidősebb élő olimpiai bajnoka is