Sport

A Ferencvárosba igazolt Kozák Danuta

Sikeres pályafutása ellenére új impulzusokra vágyott az Újpest kajakos világsztárja, Kozák Danuta a Ferencvárostól reméli a megújulást a tokiói olimpia előtt.

A Ferencvárosba igazolt Kozák Danuta
Kozák Danuta
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Nyolc év után „elvált” Kozák Danuta és az Újpest, de nem haraggal. Őze István, az UTE klubizgatója egy csokor virággal köszönte meg a versenyzőnek a sok éven át tartó eredményes együttműködést.

„Jó érzés, hogy ugyanazzal a barátsággal búcsúzom a klubtól, ahogy nyolc évvel ezelőtt Újpestre igazoltam. Pályafutásomnak egy nagyon fontos időszakát zárom most le„ – mondta az ötszörös olimpiai bajnok kajakos, aki a Ferencvárosban folytatja pályafutását.

„Sikeres éveket töltöttem az Újpestnél, de úgy éreztem, hogy szükségem van valamilyen változásra. A hosszú pályafutás során kellenek az új impulzusok, ez volt a döntő érv. Néhány hét múlva elindulunk a melegvizes edzőtáborba, utána Szolnokon folytatom a felkészülés. A cél a tokiói olimpia, reméljük, idén megrendezik. Izgalmas év elé nézünk” – mondta bizakodva Kozák Danuta.

Kapcsolódó írásaink

A tehetség Dárdaiék öröksége

ĀSzámba vettük a háromgenerációs magyar futballdinasztiákat, amelyek válogatott és élvonalbeli játékosokat is adtak az elmúlt évtizedekben

Harmadszor nyert Kamil Stoch

ĀMegérdemelten ünnepelték a lengyel síugrók honfitásukat, Kamil Stochot (képünkön), aki elviselte az esélyesség terhét a 69. Négysáncverseny záróviadalán Bischofshofenben