Sport

Kubatov: Az FTC mindig balliberális kormányok alatt került bajba

Noha a koronavírus-járvány miatt az FTC hagyományos szilveszteri koccintását sem lehetett megtartani, Kubatov Gábor megszokott évzárója ezúttal sem maradt el: a klubelnök a FradiMédiának adott exkluzív interjújában értékelte a 2020-as esztendőt.

Kubatov: Az FTC mindig balliberális kormányok alatt került bajba
Kubatov Gábor
Fotó: MH

Rendhagyó év volt a tavalyi, ugyanakkor sikeres és küzdelmes is egyúttal - mondta Kubatov Gábor, aki emlékeztetett, hogy az esztendő Európa-bajnoki aranyérmekkel kezdődött, 9 sportoló 11 aranyat húzott be. 

A sportsikerek értékelése mellett Kubatov Gábor politikáról is beszélt. „Elvesztettünk budapesti meg önkormányzati támogatásokat, amelyek az előző főpolgármester és az előző ferencvárosi polgármester idején magától érthetődőek voltak. Mi ebből sosem csináltunk nagy ügyet. De mégis: mi ennek a városnak, Budapestnek, és ennek a kerületnek, Ferencvárosnak a jó hírét visszük mindenhová. Sok tekintetben; nemcsak sportszakmailag, hanem például a kirekesztés elleni küzdelemben is. De a fővárosi és a kerületi önkormányzat minden támogatását megvonta tőlünk, annak ellenére, hogy ez egy fővárosi és egy kerületi csapat. Én ezt nagyon fájlalom. Mindig nyitott szívvel álltam ezekhez a dolgokhoz, mindig azt szerettem volna, ha ez a kérdés nem kerül a vita középpontjába, mégis ezt tették” - mondta a klubelnök.

Kubatov Gábor kiemelte: az FTC mindig akkor került bajba, amikor a szocialisták, a balliberálisok kormányon voltak. „Akkor ment tönkre a Fradi, akkor zárták ki az NB II-ből... Most láthatjuk, hogy a legutóbbi önkormányzati választások után Eger városában a vízilabda került óriási bajba, ha az állam nem segít, nem tud továbblépni... Ózdon a fudballt, Érden a fantasztikus kézilabdát tették tönkre...” - mondta Kubatov, aki szerint minderről őszintén kell beszélni.

Objektum doboz

Kubatov arról is beszélt: a világjárvány ugyan rossz helyzetet teremt, de a Ferencvárosnál megtettek mindent annak érdekében, hogy kisebb rosszt szenvedjenek el.

Kapcsolódó írásaink