Sport

Felkészülési mérkőzés nélkül utazik a magyar férfi kézilabda-válogatott Egyiptomba

Rossz hírt kapott a Magyar Kézilabda-szövetség: a szlovák férfiválogatott keretének több tagja koronavírusos, a csapat karanténba került, így nem tud Magyarországra utazni. Ezért elmarad a pénteki magyar–szlovák felkészülési mérkőzés Győrött. Pedig a világbajnokság előtt nagy szükség lett volna erre a nemzetközi erőpróbára.

Felkészülési mérkőzés nélkül utazik a magyar férfi kézilabda-válogatott Egyiptomba
Ligetvári Patrik nem lehet ott a világbajnokságon
Fotó: AFP/Jonathan NACKSTRAND

„Sajnáljuk, hogy nem tudunk pályára lépni pénteken, hiszen fontos része lett volna a világbajnoki felkészülésnek a találkozó" – mondta Gulyás István szövetségi kapitány.

„Ilyen rövid idő alatt más ellenféllel nem lehet mérkőzést leszervezni, ezért az edzéseken egymás elleni mérkőzés szerepel majd a programban. Ezzel nem lehet tökéletesen modellezni egy nemzetközi mérkőzést, de el kell fogadnunk a helyzetet, a fő célunk, hogy jól szerepeljünk a világbajnokságon” – magyarázta a kapitány.

Újabb kedvezőtlen hír: a koronavírus-fertőzésen átesett Ligetvári Patrik a vizsgálati eredményei alapján nem kapta meg a pályára való visszatéréshez szükséges orvosi engedélyt, így nem tud a válogatottal készülni, és a vb-re utazó csapatnak sem lehet tagja.

A magyar válogatott a gízai A csoportban jövő pénteken a Zöld-foki Köztársaság együttesével, vasárnap Uruguayjal, január 19-én pedig Németországgal találkozik. A csoportból az első három helyezett jut a középdöntőbe.