Sport

Llorist is akarja a PSG új edzője

Nagyon közeli Pochettino kinevezése

Noha a hivatalos kinevezés még nincs meg, lassan a futballvilág legrosszabbul őrzött titka lesz, hogy Mauricio Pochettino veszi át a napokban menesztett Thomas Tuchel helyét a PSG-nél. (A német edzőt máris emlegetik a Chelsea-vel kapcsolatban, arra az esetre, ha nem javulnak Frank Lamparddal a csapat eredményei.)

Llorist is akarja a PSG új edzője
Három évig volt Mauricio Pochettino a PSG játékosa
Fotó: AFP/Andrej Isakovic

A játékosok is úgy számolnak, hogy az elmúlt tizenhárom hónapban hivatalosan munkanélküli Pochettino lesz az új szakvezető. Neymar arról beszélt a sajtónak, hogy Leonardo, a brazil sportigazgató és az argentin tréner már egyeztetett arról, hogy a világ legdrágább két játékosára, azaz rá és Mbappéra építik az új csapatot is. Ettől függetlenül már januárban szeretne venni a klub új játékosokat, a kiszemelt Dele Alli, valamint Hugo Lloris.

A világbajnok francia kapust, aki éveken át Pochettino játékosa volt a Spursnál – miként Dele Alli is –, a PSG visszacsábítaná a Ligue 1-be.

A Tottenham szerda este játszotta volna idei utolsó meccsét a Premier League-ben a Fulham ellen, de elhalasztották a londoni riválisnál talált koronavírusos esetek miatt. Az elmúlt napokban 18 megbetegedésre bukkantak az angol élvonal csapatainál, ezért aztán egyre többen (köztük Sam Allardyce, a WBA és Nuno Espirito Santo, a Wolves menedzsere) javasolják, hogy két hétre függesszék fel a bajnokságot.

Premier League, 16. forduló: Brighton–Arsenal 0–1, Burnley–Sheffield 1–0, Southampton–West Ham 0–0, West Bromwich–Leeds United 0–5, Manchester United–Wolverhampton 1–0, Tottenham–Fulham elhalasztva.

La Liga, 16. forduló: Sevilla–Villarreal 2–0, Barcelona–Eibar 1–1, Cadiz–Valladolid 0–0, Levante–Betis 4–3.

Kapcsolódó írásaink

Nagyvárosi kisváros csapata

ĀLabdarúgás. Jakab Jánost a budafoki klub családias jellege a hetvenes évek helyi futballaranykorára emlékezteti