Sport

Szívesen folytatná pályafutását Lionel Messi az Egyesült Államokban

Meghosszabbította a szabadságát

Ma este a Barcelona labdarúgócsapata bajnoki mérkőzést játszik az Eibar ellen, de Lionel Messi nélkül. A katalán csapat hatszoros aranylabdás labdarúgója a klubvezetés engedélyével Argentínában maradt, ahol családjával a karácsonyi ünnepet töltötte.

Szívesen folytatná pályafutását Lionel Messi az Egyesült Államokban
Lionel Messi
Fotó: AFP

A 33 éves csatár szerződése júniusban lejár, és a jövőjéről is nyilatkozott a La Sexta spanyol televíziónak: „Még nem döntöttem el, hogy hol folytatom, de szeretnék az Egyesült Államokban játszani, és megtapasztalni az ottani életet és a bajnokságot. Ezután pedig visszatérek valamilyen tisztségben a Barcelonához. Most azonban az a fontos, hogy eredményesen fejezzük be a szezont, s újra trófeákat nyerjünk” – hangsúlyozta Messi, aki 13 éves korában került a Barcelonához, amellyel tíz bajnokságot és négy Bajnokok Ligáját nyert. Az októberben lemondott Josep Maria Bartomeu klubelnök „uralkodását” katasztrófának minősítette, szerinte hosszú időre lesz szükség, amíg az elnök okozta károkat helyreállítják.

Kapcsolódó írásaink

Az álmainknak nincs határuk

ĀSportpolitika. Novák Károly Eduárd székelyföldi paralimpiai bajnok lett az új román kormányban az ifjúsági és sportminiszter