Sport

A bronzmérkőzést is elveszítette a csalódott Veszprém Kölnben

A Veszprémnek ezúttal sem sikerült elhódítani a Bajnokok Ligája trófeáját, s emiatt csak saját magát okolhatja. Három közelmúltbeli ezüstérem után ezúttal a Final Four második napján már csak a bronz jöhetett volna össze. No de öt góllal kikapott a magyar bajnokcsapat.

A bronzmérkőzést is elveszítette a csalódott Veszprém Kölnben
Lékai Máté volt a csapat egyetlen hazai játékosa
Fotó: AFP/DPA/Marcus Becker

A magyar sztárcsapat - amelyben egyetlen hazai kézilabdázó, Lékai Máté játszott, méghozzá jól – hosszabbítás után 36-35-re vereséget szenvedett attól a Kiel együttesétől a BL kölni elődöntőjében, amelyet három hete a csoportmérkőzésen 41-33-ra legyőzött.

A vereségre David Davis vezetőedző még nem talált magyarázatot, pedig jól látható volt, hogy a jól fizetett, rutinos zsoldosok az első félidőben úgy játszottak, mint zöldfülű újoncok. Jó példa volt erre az irányító Peter Nenadic teljesítménye, a szerb játékos a korábbi meccsen tíz gólt dobott, az elődöntőben viszont az eladott labdákban jeleskedett, s csak kétszer talált a kapuba.

Érthetetlen volt az is, hogy a spanyol szakvezető miért erőltette a hét a hat elleni játékot, amelyből a Veszprém öt üres kapus gólt kapott. Három elveszített döntő után (2015, 2016, 2019) így a Veszprém csak a bronzéremért játszhatott azzal a Paris Saint-Germainnel, amely simán kikapott az esélyesebb Barcelonától. A két csalódott együttes csatáját a Veszprém kezdte jobban (7-4), de aztán néhány eladott labdával segítette a párizsi csapatot, amely a szünetben hárommal vezetett (14-11). Nem a remekül játszó, kilenc gólos Lékain, és jól védő Vlagyimir Cuparán múlott, hogy öt gólos vereség (26-31) lett a vége. A Barcelona-Kiel döntő lapzártánk után fejeződött be.

Kapcsolódó írásaink