Sport

Tokmac távozna a Fradiból, de szerinte sokat kérnek érte

A Ferencváros labdarúgócsapatának egyik legpiacképesebb játékosa, a norvég Tokmac Nguen januárban távozna, azonban megdöbbent azon, milyen sok pénzt kér érte a klub.

Tokmac távozna a Fradiból, de szerinte sokat kérnek érte
Tokmac Nguen (b) távozhat a Ferencvárosból
Fotó: AFP/Kisbenedek Attila

A 27 éves támadó a vg.no-nak nyilatkozva arról beszélt, hogy a sikeres őszi szezon után készen áll egy újabb kalandra.

„Nagyon jól boldogulok a klubnál és akár tíz évig is szívesen maradnék. Szeretem a szurkolókat, akik végig támogattak, de úgy érzem, itt az ideje a következő lépésnek. Itt az ideje kipróbálni valami újat” - fogalmazott Tokmac Nguen, aki 2019 telén érkezett a Ferencvárosba, azóta 84 tétmeccsen 27 gólt és 14 gólpasszt jegyzett.

A váltás egyik akadálya az lehet, hogy Tokmac szerint a zöld-fehérek túl sokat kérnek érte. Ugyan a játékos nem árult el pontos összeget, de a vg.no szerint ez jóval több mint a Transfermarkt által becsült értéke (2,5 millió euró).

„Megdöbbentem, amikor a klubtól megtudtam, mennyit kérnek értem. Hogyan lehetséges ez, amikor annak idején négymillió koronáért vettek meg (350 ezer euró)? Azt mondják, az eredményeim miatt. Mit tehetek? Nem emelhetik meg ennyire az áram csak azért, mert volt öt jó meccsem a BL-ben. Mi történik, ha most lesz öt rossz meccsem? Akkor lemegy az áram? Túl sok. Nem vagyok elégedett” – nyilatkozta Nguen.

Hajnal Tamás, a Fradi sportmenedzsere a lapnak megerősítette, hogy Tokmac valóban távozhat a télen, azonban leszögezte, a klubnak jó a kapcsolata a futballistával és nincs probléma közöttük.

Kapcsolódó írásaink