Sport

Szükségből erény

Korner

A koronavírus szinte csak rossz hatással volt a futballra (is). Ezt nagy biztonsággal jelenthettük ki, a tévedés kockázata nélkül – a FIFA gálájáig.

A csütörtök esti online díjátadó ellenben sokszorosan felülmúlta a korábbiakat. Mondhatni: a szervezők a szükségből erényt kovácsoltak. Hiszen nem lehetett nagy közönség, nem voltak – a múltban ritkán jól sikerülő, ám a futballra fókuszálók számára a díjátadó hangulatát megtörő – zenei betétek, nem teltek el hosszú másodpercek a díjazottak színpadra lépésével, érdemes jobbjuk lapogatásával. Bármilyen fura, sokkal emberibb, meghittebb volt az egész. Talán az is közrejátszott ebben, hogy a megszólaló futballisták, illetve edzők „online” felszabadultabbak, lazábbak voltak, nem húzta le őket a „most kiállok a színpadra és beszélnem kell” feliratú kolonc. Még az amúgy szomorú betétek, mint a Diego Maradonára és Paolo Rossira emlékezés is kifejezetten emberire, bensőségesre kerekedett. Szóval: soha többé koronavírust – de mindig ilyen gálát!

Kapcsolódó írásaink

A ló neve

ĀKorner. A Kincsem, az Aranyos és a Sellő ma is elmenne versenyló névnek. Utólag se mondhatja senki, hogy a gazdája nem volt kellően körültekintő a névadáskor

 Lélekjelenlét

ĀKorner. Adrenalinlöket. Életösztön. Mindenkiben ott lakozó rettenthetetlen élni vágyás