Sport

Biztató formában Lékaiék

A vírus meggyengítette, a Veszprém kiütötte a Szegedet

A Veszprém veretlenül áll az élen a férfi kézilabda NB I.-ben a téli szünet előtt, a bajnokság a januári világbajnokság után, februárban folytatódik.

Úgy látszik, a koronavírus-járvány a Szeged együttesét jobban megviselte, mint hazai legnagyobb riválisát, a Veszprém csapatát, így három év után ismét rangadót veszített hazai pályán. Méghozzá nagyon csúnyán, mert 36–24-es, kiütéses vereséget szenvedett. Ami ugyan fájó a Szeged szurkolóinak, viszont reménykeltő a Veszprémnek a december 28–29-i kölni Bajnokok Ligája négyes döntőjére. Lékaiék védekezésben és támadásban is remekeltek, igaz a 36 góljukból csak kettőt szerzett magyar játékos, míg a Szegednél a 24-ből nyolcat. „Mindkét együttes máshol tart mentálisan – mondta David Davis, a Veszprém spanyol edzője. A játékosaim mentálisan nagyon kemények. Úgy játszottunk, ahogyan azt elképzeltük, de azért senki ne gondolja, hogy itt, Szegeden bárkinek egyszerű 3–4 gólnál többel nyerni. Ráadásul úgy, hogy a mi fejünkben már Bajnokok Ligája döntője jár.” Lékai szerint a rangadó jól szolgálta a felkészülést a Kiel elleni BL-elődöntőre, és reméli, Kölnben még jobb formában fognak játszani.

A Szeged legjobbja, a négygólos Bodó Richárd csalódottan nyilatkozta: „Idegesen és csalódottan játszottunk, a harcosságunkat is elveszítettük. Azt hiszem, nagyon jókor jön számunkra a téli szünet.” A Szeged idén már nem játszik mérkőzést, a Vardar elleni BL-meccset az északmacedónoknál történt megbetegedések miatt jövőre halasztották.

Kapcsolódó írásaink