Sport

Neymar megúszta törés nélkül

A Paris Saint-Germain hívei jó hírt és rosszat is kaptak néhány óra alatt, a brazil csillag három hét múlva játszhat, de a Barcelona a következő BL-ellenfél

Nyonban összekerült a Barcelona és a Paris Saint-Germain a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének sorsolásán. A magyar válogatottakat is soraiban tudó RB Leipzig a Liverpoolt kapta.

Neymar megúszta törés nélkül
Thiago Mendes piros lapos belépője Neymar ellen
Fotó: AFP/Franck Fife

A katalán és a francia csapat közös története gazdag, részben átigazolások (Ronaldinho, Neymar…), részben felejthetetlen mérkőzések köré épül. A legemlékezetesebb párharcot 2017 tavaszán vívta a két csapat, amikor a PSG-nek a Parc des Princes-ben szerzett négygólos előny sem volt elég a továbbjutáshoz, a Barcelona 6–1-re nyert és továbbjutott.

Mind a két klub szívesen sorolja magát az európai futball legszűkebb elitjébe, ugyanakkor a Barca 2015 óta csupán egyszer jutott be legalább az elődöntőbe (2019), a PSG idén augusztusban döntőt játszott, ez volt az első alkalom 2016 óta, hogy túljutott a nyolcaddöntőn. Mind a két csapat a vártnál gyengébb őszt zár hazája bajnokságában, kulcsemberek dőltek ki sérülés miatt hosszabb-rövidebb időre.

Neymar, a PSG éppen a Barcelonától igazolt brazil sztárja vasárnap súlyosnak tűnő bokasérülést szenvedett Thiago Mendes belépője után a Lyon elleni mérkőzésen. A hétfői röntgenfelvételek alapján azonban nincs törés, a brazil csillagnak ugyan legalább három mérkőzést ki kell hagynia, de a január 6-i újrakezdésnél már ott lehet csapatában.

A további párharcok közül kiemelést érdekel az RB Leipzig és a Liverpool kettőse. A lipcsei csapat rövid európai kupatörténetében eddig jól jött ki az angolok elleni párharcokból, tavasszal a Tottenhamet kettős győzelemmel búcsúztatta, ősszel, bár az Old Traffordon beleszaladt egy súlyos vereségbe, kiejtette a Manchester Unitedot. Gulácsi Péter éppen a Liverpoolnál kezdte légiós karrierjét, számára biztosan különleges lesz ez a párharc. Naby Keita Salzburgban és Lipcsében is, Sadio Mané csak az osztrákoknál, a klubtársa volt. „Nekem van egy személyes történetem is a Liverpoollal, hiszen a mai napig közel áll a szívemhez, amikor semleges szurkolóként nézem
a mérkőzéseit” – mondta a kapus az M1 csatornának. Most nem semleges szurkoló lesz…

Kapcsolódó írásaink