Sport

Kilenc góllal volt jobb az FTC a BL-ellenfelénél

Az előző BL-szezon a koronavírus-járvány miatt 284 nappal ezelőtt félbeszakadt, de a 2020–2021-est legalább sikerült elkezdeni a férfi vízilabdában.

Kilenc góllal volt jobb az FTC a BL-ellenfelénél
A ferencvárosi Zalánki Gegő (b) és Nikola Jaksic (j), valamint Dimitrije Obradovic, a montenegrói csapat játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája B csoportja első fordulójában játszott FTC-Telekom Waterpolo - Jadran Herceg Novi mérkőzésen a budapesti Duna Arénában
Fotó: MTI/Illyés Tibor

A 12 csapatot két hatos csoportba osztották, a magyar FTC–Telekom Waterpolo a budapesti B-be került, ahol három nap alatt három meccset vív. A Duna Arénában a közönség nélküli buborékban a magyar címvédő kedden lehengerelte a montenegrói Jadran Herceg Novit (11–2), míg az olasz Brescia is fölényesen nyert a georgiai Dinamo Tbiliszi ellen (15–9). Ma 16.30 órától (tv: M4 Sport) egymás ellen játszik a két favorit, majd a zárónapra mindketten könnyebb ellenfelet kapnak, a mieink a német Waspo Hannovert.

A csoportküzdelmek márciusban folytatódnak, a nyolcas döntőt a tervek szerint 2021. június 3–5-én Hannoverben rendezik. Varga Zsolt, az FTC vezetőedzője szerint a csapatán még érződik a meccshiány, de örül a sérülésből felépülőknek (Varga Dénes és Zalánki Gergő) és fontosnak tartja, hogy végre BL-szintű mérkőzéseket vívhatnak.

Kapcsolódó írásaink