Sport

Lehajrázták csapatunkat a németek

Az eddigi mérkőzések azt igazolták, hogy tudásban távolodnak a legerősebb

Hétgólos vereséget szenvedett a magyar női kézilabda-válogatott Németország csapatától a dániai Európa-bajnokság középdöntőjében. Kovacsicsék ma (20.30, tv: Sport1) a szintén nullapontos románokkal mérkőznek.

Lehajrázták csapatunkat a németek
Háfra Noémi meg sem közelíti csúcsformáját a dániai Európa-bajnokságon
Fotó: AFP/Bo Amstrup

Ezen az Európa-bajnokságon – eddig három vereség és egy győzelem – is szembesülhetünk a magyar női kézilabda gyengeségével. Mert a szurkolók a Győri ETO Bajnokok Ligája-sikerein felbuzdulva azt hihetik, hogy a nemzetközi élvonalba tartozunk, de a tavalyi világbajnoki 14. helyezés és a mostani Európa-bajnoki szereplés is azt jelzi, hogy válogatottunk távol van a legjobbaktól.

Az ETO legjobbjai ugyanis a norvégoknál játszanak, például Veronica Kristiansen öt, Stine Oftedal hat, Kari Brattset három góllal, Silje Solberg pedig négy védéssel járult hozzá a horvátok legyőzéséhet (36–25), s így már elődöntősök. Erre együttesünknek már nincs esélye, mert 32–25-re kikapott attól a német együttestől, amelyet 42–23-ra vertek el a norvégok. Pedig a 49. percben (21–22) az egyenlítésért támadhattunk, de ezután a védekezés és a támadás is összeomlott, s az utolsó tíz percet 10–4-re elveszítettük. „Sajnos, el kell fogadnunk, hogy jelenleg itt tartunk – értékelt Danyi Gábor szövetségi kapitány. – A hibák mindig benne vannak a játékban, viszont mi egy-egy rossz periódusban olyan hibákat vétettünk, amelyeknek ezen a szinten nem szabadna előfordulni.”

A nyolcgólos Klujber Katrin elismerte: „Sok helyzetet kihagytunk, a magunk dolgát nehezítettük meg, nagyon csalódott vagyok.” Válogatottunk ma a horvátoktól 25–20-as vereséget szenvedő románokkal, majd kedden, ismét 20.30-tól, a már elődöntős Norvégiával mérkőzik.

Középdöntő, II. csoport, Kolding: Németország–Magyarország 32–25 (13–11), Norvégia–Horvátország 36–25 (15–14).
Az állás: 1. Norvégia 8 pont (4 mérkőzés), 2. Horvátország 6 (4), 3. Németország 4 (3), 4. Hollandia 2 (3), 5. Magyarország 0 (3), 6. Románia 0 (3).

Kapcsolódó írásaink