Sport

Kijózanító eredmények születtek

Remek formába került Milák Kristóf a bajnokság végére

Három ezüstérem után a világbajnok Milák Kristóf 200 gyorson és 100 pillangón is győzött az úszók országos bajnokságának zárónapján.

A korábbi vereségeit a koronavírus-fertőzés miatti edzéskihagyással magyarázó Milák Kristóf a bajnokság utolsó napján remek formában versenyezett. A 200 méter pillangó világbajnoka és világcsúcstartója egyéni rekorddal nyert 200 gyorson, majd 100 pillangón 51,07 másodperccel győzött, s ez az idő a tavalyi világbajnokságon bronzérmet ért volna a fináléban, ahol 51,26 másodperccel negyedik lett. „A rajt előtt úgy éreztem magam, mint akit akasztani visznek – magyarázta Milák. – Nyilván bennem volt az is, hogy azért legyen már egy arany is a három ezüst után. Örülök, hogy a kétszáz gyorsot sikerült megnyerni, aztán száz pillangón az utolsó huszonötön már úgy voltam, mindent bele kell adnom. Az idő nem rossz, bár én azt szeretem, ha 50-nel kezdődik.”

A kaposvári bajnokságon a jövő nyárra halasztott tokiói olimpia időrendjéhez igazodva a döntőket reggel bonyolították le. Sós Csaba szövetségi kapitánytól azt kérdeztük, hogy mi szükség volt erre nyolc hónappal az olimpia előtt? „Muszáj hozzászokni a délelőtti versenyzéshez, mert a bajnokság eredményei azt mutatták, hogy sokat kell ezt még gyakorolni – magyarázta a kapitány. – Kijózanító eredmények születtek, mert a vírushelyzet miatt néhányan kicsit többet hagytak ki, mint ami indokolt lett volna, s ez meglátszott az eredményei­ken. Ugyanakkor olyan fiatalok, mint például a 200 méter vegyesen olimpiai A szintet teljesítő Kós Hubert, még jelentőset fejlődni is tudtak ebben az időszakban.” A következő vizsga legjobb úszóinknak a már­ciusi bajnokság lesz.

Kapcsolódó írásaink

Caeleb nem celeb

ĀNégy világcsúcsot úszott Budapesten a Nemzetközi Úszóliga sorozatán a Cali Condors amerikai olimpiai bajnoka