Sport

Kirúgta a Honvéd Bódog Tamást

Menesztette Bódog Tamás vezetőedzőt a labdarúgó OTP Bank Ligában sereghajtó Budapest Honvéd.

Kirúgta a Honvéd Bódog Tamást
Bódog Tamás kevesebb mint fél évet lehetett a Honvédnál
Fotó: honvedfc.hu

A kispestiek az élvonal 13. fordulójának vasárnapi játéknapján 2-2-es döntetlent játszottak az MTK-val Újpesten, így továbbra is a tabella utolsó helyén állnak.

A klub honlapjának közleménye felidézi, hogy a vezetőség a gyenge bajnoki szereplés miatt november közepén meghatározta, hány pontot kell minimálisan szereznie a csapatnak ahhoz, hogy folytatódhasson a közös munka a nyáron kinevezett Bódoggal. A klubvezetők szerint a vasárnapi mérkőzés után erre már nincs esély, ezért döntöttek a szerződésbontás mellett.

A korábban a Diósgyőrnél és a Kisvárdánál is dolgozó szakember 12 bajnoki mellett két-két Európa-liga-selejtezőn és Magyar Kupa-mérkőzésen irányította a kispesti együttest, amelyeken négy győzelem mellett öt döntetlent és hét vereséget könyvelhetett el.

Ismét Pisont István a vezetőedző

Pisont István váltja Bódog Tamást a Honvéd vezetőedzői posztján.

A kispesti klub hétfőn a honlapján közölte, hogy a „következő fordulókban” a csapat korábbi kiváló labdarúgója irányít, aki az előző szezonban az olasz Giuseppe Sannino távozása után volt már beugró vezetőedző a gárdánál, mellyel Magyar Kupát nyert.

A honlap felidézte, hogy Pisont 2017 tavaszán tért vissza edzőként a Budapest Honvédhoz, a második csapat trénereként dolgozott, ebben a kiírásban pedig Bódog segítője volt eddig.

A Honvédnak mindössze két győzelme van a bajnokság mostani szezonjában és 10 ponttal áll a 12 csapatos mezőny utolsó helyén.

Kapcsolódó írásaink