Sport

Kiengedték a kórházból a horrorbalesetet szenvedett Romain Grosjeant

Három nappal súlyos balesete után, szerdán elhagyta a kórházat Romain Grosjean, a Haas Forma-1-es istálló francia versenyzője.

Kiengedték a kórházból a horrorbalesetet szenvedett Romain Grosjeant
Grosjean a körülményekhez képest szerencsésen, kisebb égési sérülésekkel megúszta az ijesztő balesetet
Fotó: AFP/AGIF/Duda Bairros

A 34 éves pilóta a múlt vasárnapi Bahreini Nagydíj első körében, közvetlenül a rajt után szenvedett horrorisztikus balesetet, a versenyautója kettétört, az üzemanyag kifolyt és lángra lobbant. Grosjean a hatalmas tűzben kiszabadította magát az ülésből és kimászott a roncsok közül.

A francia versenyző kisebb égési sérülésekkel megúszta a történteket, és három éjszakát töltött a kórházban. A Haas szerdai tájékoztatása szerint Grosjean Bahreinben marad, ahol tovább kezelik a balesetben megégett mindkét kézfejét.

A versenyző reggel a Twitter-oldalán egy fotót tett közzé jobb kézfejéről, amely már nincs teljes egészében bekötve, így az ujjait használni tudja. „Majdnem sírtam a boldogságtól, ez egy apró győzelem a teljes gyógyulás felé vezető utamon” - írta a fényképhez Grosjean.

Objektum doboz

A francia pilóta a hétvégi Szahíri Nagydíjon nem tud rajthoz állni, a helyét a 24 éves brazil Pietro Fittipaldi veszi át. Grosjean ugyanakkor el akar indulni a jövő hétvégén sorra kerülő szezonzárón Abu-Dzabiban, amely szinte biztosan az utolsó versenye lenne Forma-1-es pályafutása során.

Kapcsolódó írásaink