Sport

Belekapaszkodna az Inter az utolsó szalmaszálba

Mind a nyolc ma esti találkozó befolyásolhatja a továbbjutást a csoportokban, nincs tét nélküli mérkőzés a Bajnokok Ligájában

A ma a labdarúgó Bajnokok Ligája-mérkőzéseken pályára lépő tizenhat csapatból kettő, a Bayern München és a Manchester City már továbbjutott, és további öt követi őket, így lehet, hogy csupán egy továbbjutó hely marad üres ezekben a négyesekben a záróforduló előtt.

Belekapaszkodna az Inter az utolsó szalmaszálba
Érthetően elégedetlen csapata BL-szereplésével Antonio Conte
Fotó: AFP/Miguel Medina

Az A csoportban a Bayern München már nem csupán továbbjutó, de biztos csoportgyőztes is. A Moszkvában egymás ellen játszó Lokomotivnak és Salzburgnak akkor marad reális esélye a tavaszi BL-folytatásra, ha a bajorok komolyan veszik a madridi mérkőzést a jó formában lévő Atléticóval szemben, és folytatni tudják a 2019 nyara óta tartó BL-győzelmi szériájukat a Wanda Metropolitanóban is.

A B csoportban – meglepetésre – a Borussia Mönchengladbach van a legjobb helyzetben, ha megveri otthon az Intert, biztos továbbjutó. Antonio Conte együttesének ellenben ez a mérkőzés jelenti az utolsó szalmaszálat, ha nem tud ebbe belekapaszkodni, akár még az Európa-liga-folytatásról is lemaradhat. A Real Madrid elleni múlt szerdai hazai vereség után a játékosok azt mondták, jobbak annál, mint amennyit mutattak, fel kell tudniuk állni a padlóról. A bajnoki forduló előtt a Sassuolo elleni második győzelem azt mutatta, hogy az Inter
reménykedhet a bravúrban.

A Real Madrid egy jó kijevi eredmény esetén a csoportgyőzelemért játszhat az utolsó játéknapon a Gladbachhal. Zinédine Zidane együttese kiegészült Karim Benzemával, akire nagy szükség lehet a Sahtar ellen. A két csapat októberi meccsén az ukránok futball-leckét adtak Madridban az első félidőben, a spanyoloknak van miért visszavágniuk.

A C csoportban az FC Portónak egy pont biztosan elég, hogy a Cityt követve továbbjusson, sőt még döntetlen sem kell, ha az OM nem kap ki görög ellenfelétől. Sokkal szorosabb a csata a D csoportban, ahol az Atalanta nagy favorit a dán bajnok ellen, és ha nyer, biztosan továbbjutó helyre kerül az utolsó forduló előtt. Ha a Liverpool győz, továbbjut, de Jürgen Klopp együttese a legutóbbi négy tétmérkőzéséből csak egyet nyert meg.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 5. forduló.

A csoport: Lokomotiv Moszkva–Salzburg (18.55), Atlético Madrid–Bayern München (21.00). A csoport állása: 1. Bayern München 12 pont (már biztos csoportelső), 2. Atlético Madrid 5, 3. Lokomotiv Moszkva 3, 4. Salzburg 1.

B csoport: Sahtar Donyeck–Real Madrid (18.55), Mönchengladbach–Internazionale (21.00). A csoport állása: 1. Mönchengladbach 8 pont, 2. Real Madrid 7, 3. Sahtar Donyeck 4, 4. Internazionale 2.

C csoport: Olympique Marseille–Olympiakosz (21.00), FC Porto–Manchester City (21.00). A csoport állása: 1. Manchester City 12 pont (már továbbjutott), 2. FC Porto 9, 3. Olympiakosz 3, 4. Olympique Marseille 0.

D csoport: Liverpool–AFC Ajax (21.00), Atalanta–Midtjylland (21.00). A csoport állása: 1. Liverpool 9 pont, 2. Ajax 7, 3. Atalanta 7, 4. Midtjylland 0.

Kapcsolódó írásaink