Sport

Játék nélkül irány haza Ljubljanából

Elhalasztották a magyar férfi kosárlabda-válogatott szombatra és hétfőre kiírt Európa-bajnoki selejtezőit Szlovéniában. Az ok, hogy a csapatunknál többen koronavírusosak lettek.

Bár a szerdán két pozitív tesztet produkáló Tóth Norbert és Pongó Máté mintája immár negatív, de még így is maradt három játékos és egy stábtag, aki biztosan kiesett volna. 

A magyar szövetség (MKOSZ) csütörtökön az MTI-nek megerősítette, hogy a nemzeti csapat nem játssza le a két találkozót, amelyeket várhatóan a következő, februári körben pótol majd. Így akkor két meccs helyett négyet kell majd játszania.

Ráadásul a ljubljanai buborékot is el kell hagyja a két győzelemmel jelenleg csoportelső csapat, amely szombaton az osztrákok, hétfőn pedig a házigazda ellen lépett volna pályára.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Ivkovics Sztojan azt nyilatkozta, szerinte sportszerű döntést hozott a nemzetközi szövetség. „Bízunk a magyar orvostudományban, és nem hisszük, hogy ők hibáztak volna. Minden szabályt betartottunk, és abban sem hiszek, hogy összeesküvés áldozatai lennénk. Az érintett játékosok hazautaztak, kevesen maradtunk, nagyon sújtott bennünket a járvány, és korrekt volt a FIBA, amikor a halasztás mellett döntött” - jelentette ki a szakvezető, hozzátéve, ez egyben komoly sportdiplomáciai siker a magyar szövetség számára.  

Az elmúlt napokban öt magyar játékos - Tóth Norbert, Pongó Máté, Ferencz Csaba, Benke Szilárd és Váradi Benedek -, továbbá egy stábtag adott pozitív tesztet Ljubljanában.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom