Sport

Medvegyeva gerince a legnagyobb gond

A Moszkvai Nagydíjon kilenc ország versenyzői indulnak, az utazási korlátozások miatt főleg a térségből

Nem alakul szerencsésen a szezonja a kétszeres világbajnok Jevgenyija Medvegyevának. Visszatért ugyan elhagyott sikeredzőjéhez, Eteri Tutberidzéhez, s az együttműködés érdekében kölcsönösen elfelejtették, hogy nem olyan rég még kíméletlenül kritizálták egymást, de egy makacs sérülés miatt nem tud teljes értékű edzésmunkát végezni, és immár a harmadik versenyét mondta le a húszéves műkorcsolyázó.

Medvegyeva gerince a legnagyobb gond
A szeptemberi tesztversenyen még bizakodó volt a közönségkedvenc Zsenya
Fotó: AFP/Sputnik/Alexander Vilf

Ezúttal a november 20–21-i moszkvai ISU Grand Prix-t nézi csak a lelátóról az oroszok egyik legkedveltebb jeges sportolója, akinek legutóbbi bejegyzését közel kilencvenezren lájkolták. A Russia Today hétfői híre szerint a megasztár nagyon várt berobbanására biztosan várni kell még, mert a gerincsérüléséből egyelőre nem sikerült úgy felépülnie, hogy nagy nemzetközi versenyeken az éremért harcolhasson. Szeptemberben az orosz kupán rajthoz állt, mert arrafelé az a szabály, hogy aki nem tesztel ezen a via­dalon, az nem lehet tagja a válogatott keretnek, s akkor ugyan Zsenya sok hibával korcsolyázott, de bizakodó volt, elsősorban azért, mert úgy vélte, ha eleget pihen, sokkal jobban tud majd versenyezni, és fel volt dobva attól is, hogy visszafogadta őt korábbi edzője, akit azért cserélt le 2018-ban a korábban kétszeres olimpiai ezüstérmes kanadai Brian Orserre, mert úgy érezte, kiesett Tutberidze kegyeiből, és az asszony már nem figyel rá.

A koronavírus-járvány átírta a műkorcsolyázás nemzetközi versenynaptárát (is). A sportág vezérkara elfogadta, hogy az utazási korlátozások, az eltérő karanténszabályok miatt nem tud mindenki annyit és ott versenyezni, amennyit szokott. Fontosabbnak tartották, hogy legyen valamiféle szezon. A Rostelecom által szponzorált via­dal már az ötödik az idei GP-versenyek közül. Kilenc ország versenyzői szerepelnek a rajtlistán, de a tizenhárom éves új orosz csillag, Sofia Akatyeva túl fiatal. Mindenesetre fenomenális ugráskombinációja nagyot ment a videómegosztókon.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom