Sport

Szoboszlait visszarendelte a Salzburg

Már a csoportelsőség a tét a mieinknek, a vasárnap velünk ikszelő szerbek a bennmaradásért játszanak a Nemzetek Ligájában

A magyar labdarúgó-válogatott a szerbek elleni 1–1-es döntetlennel utolérte pontszámban a listavezető oroszokat, ezzel bebiztosította, hogy bennmarad a Nemzetek Ligája B osztályában. Az is eldőlt, hogy jobb helyezéssel fogja zárni ezt a sorozatot, mint az előzőt.

Szoboszlait visszarendelte a Salzburg
Dusan Tadics elől viszi el a labdát Kalmár Zsolt, a magyar gólszerzőó
Fotó: MH/Purger Tamás

A tartalékos összeállításban pályára lépő magyar válogatott az első félidőben játszott jobban a Puskás Arénában. Akárcsak csütörtökön, az izlandiak ellen, hátrányba került ugyan, de Kalmár Zsolt lövésével ki tudott egyenlíteni. A második félidő már kevésbé jó játékot hozott, a mérkőzés folyamán a cseréket is beszámítva a spanyol, az olasz, a német és a francia élvonalból összesen tizenkét játékost pályára küldő szerbek fölénybe kerültek.

A döntetlen megfelelt a játék képének. Miután Marco Rossi után Cosimo Inguscio is elkapta a koronavírus-fertőzést, Gera Zoltán irányította a magyar csapatot. (Futballtörténelmi érdekesség: játékosként magasabb válogatottsági számot elérő magyar edző csak 1974-ben, három meccsen irányította a csapatot, Bozsik József személyében.) A Ferencváros legendája elmondta, a félidőben azt beszélték meg, hogy ugyanolyan agresszíven kell játszani a folytatásban, hibázásra kell kényszeríteni a szerbeket.

Ez az elején sikerült is, de ahogy telt-múlt az idő, egyre fáradtabb lett a csapat, ami – mint mondta – teljesen normális volt a szerbek ellen, hiszen komoly játékerőt képviselnek. Hozzátette: az utolsó 10-15 percre szétszakadt a pálya, mindkét gárda előtt adódtak lehetőségek, de igazságtalan lett volna, ha a szerbek nyerik meg az összecsapást.

A magyar csapat szerdán 20.45 órától játssza utolsó idei mérkőzését a Puskás Arénában a törökök ellen. Ha nem kap ki, akár csoportelső is lehet, függően az oroszok belgrádi eredményétől.

Szoboszlai Dominik ezúttal nem tud segíteni, klubja visszarendelte Salzburgba.

Még nem közölt eredmények.
Nemzetek Ligája, 5. forduló.
A osztály. 1. csoport: Hollandia–Bosznia-Hercegovina 3–1, Olaszország–Lengyelország 2–0. Az állás: 1. Olaszország 9 pont, 2. Hollandia 8, 3. Lengyelország 7, 4. Bosznia-Hercegovina 2.
2. csoport: Belgium–Anglia 2–0, Dánia–Izland 2–1. Az állás: 1. Belgium 12 pont, 2. Dánia 10, 3. Anglia 7, 4. Izland 0.

B osztály. 1. csoport: Románia–Norvégia (elmaradt), Ausztria–Észak-Írország 2–1. Az állás: 1. Ausztria 12 pont, 2. Norvégia 9 (4), 3. Románia 4 (4), 4. Észak-Írország 1.
2. csoport: Szlovákia–Skócia 1–0, Csehország–Izrael 1–0. Az állás: 1. Skócia 10 pont, 2. Csehország 9, 3. Izrael 5, 4. Szlovákia 4.
3. csoport: Törökország–Oroszország 3–2, Magyarország–Szerbia 1–1. Az állás: 1. Oroszország 8 pont, 2. Magyarország 8, 3. Törökország 6, 4. Szerbia 3. 

Kapcsolódó írásaink