Sport

Mesteri teljesítményt nyújtott Kovács Zsófia

A sikeres győri bajnokság után bizakodva készülhet a Dunaferr SE tornásza a decemberi Európa-bajnokságra

Négy aranyérmet nyert Kovács Zsófia a hétvégi győri mesterfokú bajnokságon: az összetett egyéni megnyerése után gerendán, talajon és felemás korláton is győzött. A Dunaferr SE húszéves tornászát a hétfői pihenőnapján értük el.

Mesteri teljesítményt nyújtott Kovács Zsófia
A kényszerszünet után remek formába került Kovács Zsófia két bajnokságon összesen hat aranyérmet nyert
Fotó: MH/Purger Tamás

− Mit és hogyan változtatott az egyéni összetettben vereséggel zárult országos bajnokság óta?

− Sok időm nem volt a változtatásra. Csak két hét volt a két bajnokság között, ezért az edzéseken a gyakorlataim pontosabb, tisztább bemutatásait vettük át. A bajnokságon azért előzött meg Székely Zója, mert több szeren is hibáztam.

− Összetettben most több mint két pontot javított a pontszámán.

− Ebben jelentős szerepe volt, hogy míg a ob-n gerendán rontottam, most mind a három gyakorlatom jól sikerült. A szerenkénti döntőben 13,9 pontot kaptam.

− Miért nem indult el esélyesként az ugrásban?

− A harmadik napra már elfáradtam, és edzőmmel, Trenka Jánossal úgy döntöttünk, hogy nem kockáztatunk egy esetleges sérülést. Így csak három szerre kellett koncentrálnom, s mindhárom gyakorlatom aranyérmet ért.

− Ezek után elkezdi a felkészülést a decemberi Európa-bajnokságra?

− Igen, és remélem lesz Eb, amelyet a törökországi Mersinben rendeznének meg. A koronavírus-járvány miatt több ország visszalépett az Európa-bajnokságtól, így ha meg is rendezik, hiányos lesz a mezőny.

− Éppen ma nyilatkozta Thomas Bach, a NOB elnöke, hogy jövőre mindenképpen lesz olimpia Tokióban.

− Mi, sportolók is ebben reménykedünk. De egy éve is úgy nézett ki, hogy idén lesz olimpia, a járvány miatt mégis el kellett halasztani. Szerencsére a kvótánk már megvan, és bizakodva készülünk majd
az olimpiára.

− A végére hagytam a legfontosabb kérdést. Hogy van?

− Hát igen, a mi sportágunkban a sok sérülés miatt a legfontosabb az egészség. Hála Istennek, jól vagyok, sérülés nem akadályozza a felkészülésemet. Remélem, ez így is marad, és akkor eredményesen szerepelhetek az Európa-bajnokságon, ami jó felmérő lehet a Tokióba vezető úton.

Kapcsolódó írásaink