Sport

A kapitány szerint megrendezhetik a vb-t

Újra dolgozhat a betegség után már tünetmentes Gulyás István, a magyar férfiválogatott szakmai vezetője

Már jobban van és tünetmentes Gulyás István, a magyar férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki koronavírus-fertőzés miatt nem vehetett rész csapatunk két Európa-kupa-mérkőzésén.

A kapitány szerint megrendezhetik a vb-t
Tavaly július óta irányítja a válogatottat Gulyás István
Fotó: Mksz.hu

– Hogy van?

– Köszönöm, már jobban. Ma végezték el az ellenőrző tesztet, aminek szerdán lesz meg az eredménye. A két héttel ezelőtti teszt előtt voltak a fertőzésnek tünetei, például nehezebben lélegeztem, de szerencsére nem súlyosbodott a betegségem.

– Mikor kezdheti el a munkát?

– Ha negatív lesz a teszt, után már dolgozhatok. A válogatottal decemberben folytatjuk a felkészülést a januári egyiptomi világbajnokságra.

− Lesz Egyiptomban világ­bajnok­ság?

– Remélem… Előtte, decemberben rendezik meg a női Európa-bajnokságot, amely bizonyíthatja, hogy meg lehet-e rendezni egy nemzetközi tornát biztonságosan. A járványhelyzet is javulhat, ha lesz vakcina.

– Hogyan értékeli, hogy a válogatott legyőzte az Európa-bajnok spanyolokat, majd vendégként kikapott a horvátoktól?

– A járvány miatt ugyan mindegyik válogatott tartalékos volt, de így is hasznosak voltak az Európa-kupa-mérkőzések. A mi csapatunkban is több fiatal játékos kapott lehetőséget, akik ügyesen és hasznosan játszottak. Ezért is sike­rült legyőzni az Európa-bajnokot, majd szoros meccset játszani a hor­-vátokkal.

– Mit szól a férfi Bajnokok Ligája sorsolásához?

– A BL-négyesdöntőben már minden ellenfél nagyon erős. A Veszprémnek talán nagyobb esélye lehet az elődöntőben a Kiel ellen, mintha a Barcelona vagy a PSG lett volna az ellenfele. De az elődöntők eredményeit ebben a bizonytalan helyzetben sok minden befolyásolhatja. Például hogy a csapatok fertőzés miatt milyen összeállításban játszhatnak majd Kölnben.

Meccsek maradnak el fertőzések miatt

A Szeged férfi kézilabdacsapatának három játékosa megfertőződött koronavírussal, ezért az együttes soron következő két bajnoki találkozóját elhalasztották. A szegediek szerdán a Komló csapatát, majd szombaton a Ferencvárost fogadták volna. A Tisza-parti gárda korábban már többször karanténba került, több bajnokiját és BL-mérkőzését is el kellett halasztani. A női Bajnokok Ligájában címvédő Győr kézilabdacsapatánál négyen is megfertőződtek koronavírussal, az együttes ismét hatósági házi karanténba került, ezért az e heti bajnoki meccseinek elhalasztását kérte.
(MS)

Kapcsolódó írásaink