Sport

Félbeszakítják az amatőr bajnokságokat

Csányi Sándor, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ)elnöke az M4 Sportnak elmondta, a férfi NB I és NB II, valamint a női NB I folytatódik, a férfi NB III és a megyei bajnokságok, illetve a női NB II, valamint az utánpótlás-sorozatokat félbeszakítják.

Félbeszakítják az amatőr bajnokságokat
Sajnálja Csányi Sándor, hogy az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőt nézők nélkül kell megrendezni
Fotó: mlsz.hu

Az MLSZ elnöke nagyon sajnálja, hogy „az év meccsét”, az Izland elleni Európa-bajnoki pótselejtezőt nézők nélkül kell megrendezni csütörtökön, ahogyan a magyar válogatott további mérkőzéseit is az idén, illetve a Ferencváros és az FC Barcelona találkozóját a Bajnokok Ligája csoportkörében.

„Látva a számokat és a vírus terjedését, nem lehet olyan szigorú intézkedést hozni, amit ne tartanánk indokoltnak. Bármennyire is szeretjük a futballt, és szerettünk volna a nézők kedvében járni, most sokkal fontosabb, hogy minél kevesebben fertőződjenek meg, és minél kevesebben haljanak meg„ - nyilatkozta az MLSZ elnöke.

Csányi kifejtette, nagyon bízik benne, hogy Szoboszlai Dominikot elengedi a válogatotthoz klubcsapata, a Salzburg - amelynél újabb pozitív koronavírustesztek miatt az egész csapat karanténba került -, de az osztrák szabályok megsértését kockáztatva nem fogják Magyarországra hozni a játékost.

Kapcsolódó írásaink