Sport

Az alapok megerősítése a cél

Mindenki kipróbálhatja a lézerlövészetes futást a Margitszigeten

Együttműködési megállapodást kötött a Honvédelmi Sportszövetség (HS) és a Magyar Öttusaszövetség (MÖSZ), amelynek célja a sportág népszerűsítése és bázisának szélesítése.

Az alapok megerősítése a cél
Simicskó István támogatja az öttusát
Fotó: MH/Papajcsik Péter

„Nagyon sok minden köti össze a két szövetséget munkájában és céljaiban is” – jelentette ki Simicskó István, a HS elnöke, aki szeptember eleje óta a MÖSZ alelnöke is. „Az öttusa nagy múltú és sikeres sportág Magyarországon, szoros a kötődése a honvédséghez, mivel 1945-ig csak katonatisztek űzhették.”

Kérdésünkre Simicskó István elmondta, hogy a Honvédelmi Sportszövetség mint köztestület 2017 óta azon dolgozik, hogy nyisson a civil társadalom felé, mert a haza védelme nemzeti ügy. Jelenleg öt városban építenek honvédelmi sportközpontokat, és a tervek szerint még tizenegy fog felépülni. Ezek a létesítmények pedig segíthetik, hogy a korábbi sikersportágunk, az öttusa alapja kiszélesedjen. A sportág jelenleg Budapest- és Székesfehérvár-központú, de a minden járásban megépülő honvédelmi sportközpontok a bázis szélesítését szolgálják majd.

Bretz Gyula, a MÖSZ elnöke elmondta: „Fantasztikus lehetőség ez a megállapodás az öttusa utánpótlásbázisának szélesítésére. Jelenleg rengeteg fehér folt van Magyarországon, olyan helyeken is, ahol régen volt öttusa. Bízunk benne, hogy a megállapodás segítségével terjeszkedhet a sportág.” A két fél be is jelentette az első közös akciót: e héttől kezdve négy szombaton lehetőséget biztosítanak mindenkinek, hogy kipróbálja a laser runt, azaz a lézerlövészetes futást, várnak minden érdeklődőt a Margitsziget külső futókörén 9 és 15 óra között.

Kapcsolódó írásaink