Sport

Gombócból is sok a hat, hát még gólból

Labdarúgás. Gólzáporos, látványos meccsen nyert az FTC-Telekom

Egyetlen meccsen dőlt el, hogy a női BL-selejtezőben a magyar vagy a luxemburgi bajnok kerül-e tovább a második körbe. Az FTC nem kicsit, nagyon megverte ellenfelét. Ezzel avatták fel a hölgyek a Groupama Arénát.

Gombócból is sok a hat, hát még gólból
Egy egészséges löket a csereként beállt, gólpasszt is adó Nagy Viktóriától
Fotó: MH/Bodnár Patrícia

Egy nappal a mérkőzés előtt, amikor a Fradi női focistái már belakták a Groupama Arénát, ahol kedden először játszottak, még úgy nyilatkozott a válogatott Pusztai Sára, hogy bennük van a hűhafaktor, de nem tartanak a Bajnokok Ligája-találkozótól, szeretnék a saját játékukat játszani és sok gólt lőni. Azt azonban aligha gondolta az újonc Racing FC Union, hogy egyetlen perc alatt kétszer is a hálóba nyúlhat a kapusuk, Burtin a labda után. A hatodik percben először Lara Ivanusa talált be Tiffany Cameron centerezéséből, egy perccel később a középkezdésnél szerencsétlenkedő rózsaszín mezesektől Vágó Fanny csent labdát, és egy esernyőcselt követően belőtte a Fradi második találatát. Kellemes kezdés egy olyan meccsen, amiből csak egy van: aki nyer, tovább mehet, aki veszít, annak az idei női BL nem tartogat több lehetőséget. A főtáblához viszont két győzelem kell. S bár Dörnyei Balázs csapata a hazai bajnokságban jelenleg csak a második, mindkét riválisát legyőzte, vagyis a tétmeccseken jól teljesített.

A zöld-fehérben focizók a két gól birtokában is szép támadásokat vezettek, dalra fakasztva a lelkes közönséget, de a 24. percben a luxemburgiak is eljutottak a kapunkig, sőt Silva Machado váratlanul betalált (2–1). A félidő végén aztán Pusztai Sára kétszer is megvillant (4–1). A szünet után Cameron, majd újra Vágó talált be, s a mester hármas cserét kért. A cserejátékosok új lendületet adtak a támadójátéknak, újabb gól azonban már nem született. Az FTC-Telekom akár dupla ennyit is lőhetett volna, de így is jó meccset játszott, és kiütéses, 6–1-es sikerrel kezdte a Bajnokok Ligája-selejtezőt.

„Picit túlizgultuk az elejét, stabilabban kell játszani” – mondta a meccs végén Dörnyei Balázs vezetőedző, aki szerint összességében jó belépő volt ez a mérkőzés a BL-ben. Az ellenfélről a november 6-i sorsolás dönt. A párharcok továbbjutói a 32-es főtáblára kerülnek.

Kapcsolódó írásaink