Sport

Gulyás Gergely: Megtiszteltetés, hogy itt indult újra a dzsúdó

Megtiszteltetésnek nevezte Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter, hogy Magyarországon indulhatott újra a nemzetközi cselgáncsélet.

Gulyás Gergely: Megtiszteltetés, hogy itt indult újra a dzsúdó
Gercsák Szabina (kék) a francia Margaux Pinot ellen küzd a budapesti cselgáncs Grand Slam-verseny 70 kilogrammos súlycsoportjában a Papp László Budapest Sportarénában
Fotó: MTI/Kovács Tamás

„A 2017-es világbajnokság után megtiszteltetés, hogy ilyen rangos eseménnyel indult el ismét a dzsúdóélet, köszönet érte a Nemzetközi Cselgáncs Szövetségnek” - jelentette ki Gulyás Gergely a budapesti Grand Slam-viadal szombati nyitóünnepségén.

A miniszter beszédében kifejtette, kihívást jelentő idők járnak, és korábban nehéz lett volna elképzelni, hogy a világ legjobb sportolói üres arénákban versengenek.

Marius Vizer, a nemzetközi szövetség (IJF) elnöke is a sportág újraindulását hangsúlyozta.

„Köszönet a magyar kormánynak a támogatásért, és még ha nincsenek is jelen a szurkolók, a dzsúdó szelleme itt van velünk” - jelentette ki.

Tóth László, a magyar szövetség vezetője ugyancsak köszönetet mondott a kormánynak és az IJF-nek azért, hogy létrejöhetett az első Grand Slam-verseny Magyarországon.

Kapcsolódó írásaink

Különleges El Clásico

ĀLabdarúgás. Ma délután a Camp Nouban csap össze a Barcelona és a Real Madrid, mindkét oldalon gondokkal teli a felkészülés, állítólag Zinédine Zidane jövője is a tét