Sport

Meg akarja őrizni a világelsőségét Novak Djokovic, aki ezért Bécsben és Londonban indul

Melbourne-ben térhet vissza Roger Federer

A világelső szerb Novak Djokovic úgy döntött, nem indul el a férfi teniszezők november elején sorra kerülő Párizs Masters-viadalán.

A szerb sztár elmondta, azért lép visszalép a franciaországi tornától, mert tavalyi győzelme után azon nem tudna világranglistapontokat gyűjteni, márpedig őt most elsősorban az foglalkoztatja, hogy megtartsa vezető helyét a rangsorban. Indul viszont a bécsi és a londoni tornán is, mert ezeken értékes pontokat szerezhet. A 33 éves teniszező az interjúban elárulta, a legfőbb vágya jelenleg, hogy minden idők leghosszabb ideig regnáló világranglista-vezetőjeként kerüljön be a tenisztörténelem könyvébe. Idei két térdműtétét követően fájdalommentesen tréningezik már Roger Federer, aki tervei szerint pályára lép a következő év első Grand Slam-tornáján, a januári Australian Openen. A 39 éves svájci teniszező elárulta, hogy bár a felépülése remekül halad, még nincs olyan állapotban, hogy normális edzéseket végezhessen, legfeljebb két órát tud gyakorolni. Federer nem gondol a visszavonulásra, megerősítette, hogy addig fog játszani, amíg élvezi, s amíg eredményes.

Kapcsolódó írásaink

Jelesre vizsgázott Párizsban

ĀTenisz. Egy csapásra lengyel nemzeti hős lett a tizenkilenc éves Iga Swiatek, akinek a futballsztár Robert Lewandowski is gratulált a győzelméhez