Sport

Kioktatták Bottast

Korner

Kifogásolta Valtteri Bottas, a Mercedes Forma–1-es pilótája, hogy a flandriai kerékpáros körverseny férfi győztese húszezer eurót kap, míg a női első csak ezernégyszázat.

A finn autóversenyző nem véletlenül lett a feminizmus híve, az egyenjogúság élharcosa, mert válása után az élettársa az ausztrál bringás, Tiffany Cromwel lett. Bottas felvetésére Jani Makela finn parlamenti képviselő válaszolt, aki azt üzente: „Csak térdelj tovább. Talán majd rájössz, miért van a különbség.” A pilóta rajongói bocsánatkérést követeltek, amelynek elmaradását a képviselő azzal magyarázta, hogy a milliókat kereső Bottasnak kellene tudnia a legjobban, hogy a Forma–1 sokkal jobban fizet, mint például a gokart, mert nagyobb a közönsége, médialefedettsége, és a professzionális sport elsősorban üzleti vállalkozás. Makela szerint viszont a sportversenyekről száműzni kellene a politikát, a rasszizmus elleni, „térdelős” tiltakozást, amelyet véleménye szerint Bottas a Mercedes nyomására tesz meg. A pilóta és a politikus ellentétes véleménye megosztja a finneket is, a vitameccs még nem dőlt el!

Kapcsolódó írásaink

Buborékok

ĀKorner. Nem Csiky Gergely színdarabjára utal a cím, hanem arra, hogy New York, Orlando és Párizs után Budapest is megmutathatja, hogyan kell biztonságos buborékot létrehozni két sportág világeseményein

 Falat kenyér

ĀKorner. Magyar Zoltán, a magyar vándor tornaelem kitalálója, a nemzet sportolója, kétszeres olimpiai bajnok s nem mellesleg a hazai szövetség elnöke azt mondta a világkupát követően, hogy „ez a verseny úgy kellett nekünk, mint egy falat kenyér”