Sport

Címvédésre készül a szlovén Primoz Roglic, akinek egyik riválisa a brit Chris Froome lehet a háromhetes viadalon

Ma rajtol a Vuelta a Espana

A járvány miatt módosult a versenyprogram, s ezért még be sem fejeződött a Giro d’Italia, már ma elkezdődik a 75. Vuelta a Espana országúti kerékpáros körverseny.

Címvédésre készül a szlovén Primoz Roglic, akinek egyik riválisa a brit Chris Froome lehet a háromhetes viadalon
Tizenegy szakaszon viselte a sárga trikót Roglic a Touron
Fotó: AFP/Christophe Ena

A háromhetes viadal egyik esélyese a címvédő Primoz Roglic, aki egy hónapja a Tour de France-győzelmet az utolsó előtti szakaszon vesztette el. A Jumbo–Visma kiváló formában lévő szlovén bringásának végső sikeréért az egyik sportfogadással is foglalkozó weboldal a feltett pénz 2,75-szörösét fizetné ki nyereményként. A második legalacsonyabb, ötszörös szorzó pedig csapattársa, Tom Dumoulin összetett győzelméhez kapcsolódik.

A 2017-es Giro holland győztese korábban egyértelművé tette: együtt vezetik a Jumbo–Vismát, és az lesz a kapitány, aki az országúton erősebbnek bizonyul. A korábban kétszeres győztes Chris Froome-ot azzal együtt is a piros trikó egyik esélyesének tartják, hogy a brit bringás messze van csúcsformájától. Komoly rutinja mellett a motivációi miatt sem szabad leírni a 35 éves Froome-ot, aki a nyolcadik Grand Tour-sikeréért száll harcba, s ezzel beérhetné az örökrangsor harmadik helyén a francia Jacques Anquetilt. Az összetett győzelem Froome-nál 17-szeres pénzt fizetne, csapattársa, a tavalyi Girón első ecuadori Richard Carapaz végső győzelmére pedig 7,5-szeres az odds. A spanyol körversenynek 22 csapat 176 kerékpárosa vág neki. A 2882,8 kilométer össztávú viadalon hét hegyi befutós etap és egy egyéni időfutam lehet a kulcsfontosságú.

Kapcsolódó írásaink