Sport

A fair play szellemében született megállapodás

A versenyzők és a klubok érdeke is fontos

A magyar olimpiai és paralimpiai bizottság, a Sportegyesületek Országos Szövetsége (SOSZ) és az Emmi sportért felelős államtitkársága – a fair play szellemében – közösen azt javasolja, hogy az egyéni sportági olimpikonok (jelenlegi és reménybeli kvótások) ne legyenek más egyesületbe átigazolhatók, ahogy lejár ez év végén a sportolói szerződésük, hanem tekintse mindenki alapelvnek, hogy ezen szerződések meghosszabbodjanak egy évvel.

Nem tilos átigazolni, de ahhoz a klub és a sportoló közös megegyezése szükséges. A fenti szervezetek közös nyilatkozatát Deutsch Tamás SOSZ-elnök, a MOB téli sportokért felelős alelnöke, a paralimpiai bizottság alelnöke ismertette a médiával. Deutsch Tamás lapunk kérdésére elmondta, nem nemzetközi trendet követnek ezzel, hanem épp azt alapozzák meg, hiszen más országok sportszervezeteinek is tudomására jutott, hogy a halasztott olimpia előtt sorra kísértik meg a legjobb sportolókat, és kínálnak nekik új klubban új szerződést.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom