Sport

Nadal múzeumába került a Roland Garroson nyert 13. Grand Slam-trófeája

„Mindenkit üdvözlök. Újra itt vagyok Mallorcán, Manacorban, és nyilvánvalóan nagyon boldog és elégedett vagyok azzal, amit elértem Párizsban” - üzent szurkolóinak a Rafael Nadal, aki a 13. párizsi diadaláért járó trófeát saját mallorcai múzeumában helyezte el.

Nadal múzeumába került a Roland Garroson nyert 13. Grand Slam-trófeája
Rafa Nadal a Roland Garros győztesének járó trófeával még Párizsban. A spanyol klasszis saját múzeumában helyezte el a serleget végül
Fotó: AFP/Martin Bureau

A spanyol teniszező 20. GS-győzelmével beérte az eddig egyedül csúcstartó svájci Roger Federert. Nadal megemlítette, hogy a siker keserédes, mivel a koronavírus-járvány megnehezíti az emberek életét, elsősorban az egészség megőrzése miatt van miért aggódni, de sokaknak a megélhetését is jelentősen befolyásolja a pandémia.

„Reméljük, hogy javul a helyzet, hogy a lehető leghamarabb rendelkezésre fog állni vakcina és hogy megint egy kellemesebb, boldogabb világban élhetünk majd” - tette hozzá. Megköszönte Nadal az elmúlt hetekben kapott szurkolói támogatást. megemlítette, hogy mindenki, aki ellátogat a múzeumba, segít az alapítványának abban, hogy támogatni tudja a rászorulókat.

A Rafa Nadal Museum Xperience-ben többek között megtekinthető a világranglistán jelenleg második, 34 éves teniszező számos trófeája, valamint meze és cipője, melyekben GS-tornákat nyert.

Nadal pályafutásának bemutatása mellett helyett kaptak a múzeumban más sportnagyságok - többek között Michael Jordan, Fernando Alonso, Pau Gasol, Roger Federer, Mireia Belmonte, Usain Bolt, Serena Williams és Cristiano Ronaldo - által adományozott emlékek és tárgyak.

Kapcsolódó írásaink