Sport

Buborékok

Korner

Nem Csiky Gergely színdarabjára utal a cím, hanem arra, hogy New York, Orlando és Párizs után Budapest is megmutathatja, hogyan kell biztonságos buborékot létrehozni két sportág világeseményein.

Október 23-án rajtol az olimpiai kvalifikációs cselgáncs Grand Slam Hungary. Nyolcvanegy ország 643 dzsúdósa akkreditált a versenyre, a külföldiek ezt csakis két érvényes Covid-teszttel tehették, valamennyi versenyzőnek a szállodába beköltözést követően meg kell várnia a legújabb, nálunk végzett PCR-teszt eredményét, és csak akkor kerülhet be a buborékba, ha az is negatív. Ettől kezdve nem hagyhatja el a hotel és a Papp László Budapest Sportaréna zárt világát. A szigorú szabály valamennyi stábtagra, zsűritagra vonatkozik, a lelátón pedig nem lesznek nézők. A közönség televízión vagy a nemzetközi szövetség, az IJF honlapján követheti az eseményeket. Hasonlóan működik a Nemzetközi Úszóliga (ISL) pénteken induló versenysorozata is. Itt már hétfőn bezárt a buborék. A verseny résztvevői csakis a hivatalos margitszigeti szállodák, valamint a Duna Aréna és a Dagály Strand fedettje között mozoghatnak a nemzetközi úszócsapatok fertőtlenített buszaival. Külön gondot jelentett, hogy a buborék miatt hat hétre (!) otthont kellett találni az e két helyszínen edző úszóknak, gyerekeknek, parasportolóknak. Sikerült. A sportágban dolgozók megértették: ami az úszásnak jó, az nekik is.

Kapcsolódó írásaink

 Falat kenyér

ĀKorner. Magyar Zoltán, a magyar vándor tornaelem kitalálója, a nemzet sportolója, kétszeres olimpiai bajnok s nem mellesleg a hazai szövetség elnöke azt mondta a világkupát követően, hogy „ez a verseny úgy kellett nekünk, mint egy falat kenyér”

Csendrendelet

ĀKorner. Nagyon valószínű, hogy Mark Rutte holland miniszterelnök még sosem szurkolt senkinek