Sport

Tartalékosan utazik a Fradi Dániába

Kézilabda. Visszatér Győrbe a holland Nycke Groot

Tízezer koronavírustesztet oszt szét az Euró­pai Kézilabda-szövetség (EHF) a nemzeti szövetségek, valamint a nemzetközi porondon szereplő klubok között. Szükség is van rá, hiszen egyre több játékos kapja el a vírust és fertőzi meg a társait is.

A Ferencváros női csapatánál tíz játékos tesztje lett pozitív, ezért három hete elhalasztotta valamennyi bajnoki találkozóját és a francia Metz elleni Bajnokok Ligája-összecsapást is. Az újabb halasztáshoz azonban az EHF már nem járult hozzá, ezért a Fradinak vasárnap (14 óra, Sport1) le kell játszania a dán Esbjerg vendégeként a BL-meccset. Elek Gábor, az FTC vezetőedzője elmondta, hogy kényszerűségből négy ifjúsági játékos is elutazik Dániába. „Ilyen körülmények között nagy reményeik nem lehetnek, de tartalékos csapatunk nem feltartott kézzel lép a pályára. Próbáljuk kihozni, amit ebből ki lehet” − nyilatkozta a Elek.

A Győr csapatát szerencsére eddig nem érte el a járvány, a címvédő az Odense HC együttesét fogadja ma (18 óra, tv: Sport 1). A B csoportot vezető dán bajnok magabiztos meneteléssel kezdte BL-szereplését, Görbiczék szeretnék megszakítani a jó sorozatát. A dán csapatattal visszatér Győrbe a holland Nycke Groot, aki négy évig az ETO erőssége volt. A Dunaújváros után az Érd és a DVSC több játékosának is pozitív lett a koronavírustesztje, ezért a teljes keretük karanténba került, így sorra maradnak majd el a női bajnoki mérkőzések.

Kapcsolódó írásaink