Sport

A francia Arnaud Démare másodszor nyert szakaszt a Girón

edd után immár második szakaszgyőzelmét szerezte a Giro d’Italia hatodik napján, a 188 km-es Castrovillari–Matera-szakaszon a francia Arnaud Démare (Groupama-FDJ).

A francia Arnaud Démare másodszor nyert szakaszt a Girón
Ezúttal nem centik, hanem méterek döntöttek Arnaud Démare elsőségéről az enyhén emelkedő, de technikás sprint befutón, aki átvette a mezőnypontverseny elsőségét és a ciklámen trikót a háromszoros világbajnok szlovák Peter Sagantó
Fotó: AFP/Yuzuru Sunada

Ezúttal nem centik, hanem méterek döntöttek Arnaud Démare elsőségéről az enyhén emelkedő, de technikás sprint befutón, aki átvette a mezőnypontverseny elsőségét és a ciklámen trikót a háromszoros világbajnok szlovák Peter Sagantól. A rózsaszín mezes portugál Joao Almeida (Deceuninck – Quick-Step) 36 km-rel az UNESCO világörökségi helyszínén kitűzött cél előtt kapott egy váll-lökést, kicsit leszállt a bringájáról, de összeszedte magát, utolérte a mezőnyt és a nap végén sikerült az élbollyal beérnie, így még mindig ő vezeti az összetett pontversenyt. A nap híre, hogy reggel elhagyta a messinai kórházat a keddi szakaszon – egy helikopter okozta légörvény miatt – bukó, agyrázkódást és orrtörést szenvedő olasz Luca Wackermann. Az egyetlen magyar kerékpáros, Valter Attila egyre jobban szerepel, ezúttal csapatában, a CCC-ben ő kerékpározott a legjobban, s a 29. helyen ért célba. Összetettben a 31. helyen áll.

Kapcsolódó írásaink