Sport

Kiélezett párbaj golfütővel

A Mississippi állam fővárosában, Jacksonban rendezték a profi golfozók legrangosabb sorozatának (US PGA Tour) 6,6 millió dollár összdíjazású viadalát, amely nagyon izgalmasan alakult.

Kiélezett párbaj golfütővel
Sergio Gercia, a US PGA Tour győztese
Fotó: AFP/SAM GREENWOOD

A végjáték külön érdekességét az adta, hogy spanyol Sergio Garcia egy olyan vetélytárssal csatázott az első helyért, aki már két órája végzett, amikor ő az utolsó lyukhoz ért.

A verseny 2015-ös győztese, Peter Malnati Garciától három ütéssel volt lemaradva három nap után és nyolcas holtversenyben a 13. helyen állt. Az utolsó napon viszont 63 ütésből haladt végig a 18 szakaszos pályán, majd a klubházban várt arra, hogy bravúros teljesítménye elég lesz-e karrierje második PGA-diadalához.

A 33 éves amerikai játékos két ütéssel vezetett Garcia előtt, amikor a 14. lyukon európai riválisa egy eagle-lel egyenlített (az alapütésszámnál kettővel jobb). Ezek után egészen a 18. pályáig maradt a holtverseny, ott viszont a spanyol golfozó, parádés előkészítő ütés után, alig fél méterről a lyukba gurított, a birdie-vel (az alapütésszámnál eggyel jobb) pedig karrierje 11. US PGA-diadalát aratta.

Sergio Garcia három és fél év után, a 2017-es US Mastersen elért győzelmét követően nyert újra PGA-versenyt. A mostani sikeréért 1,188 millió dollárt (364 millió forint) kapott.

Kapcsolódó írásaink